12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericanii au venit la Daewoo

Americanii au venit la Daewoo

Reprezentantii General Motors si Ford au vizitat in aceasta saptamâna uzina. Americanii par cei mai decisi sa participe la privatizare.


O delegatie a concernului american General Motors (GM) a vizitat din nou, zilele trecute, uzina Daewoo de la Craiova, in legatura cu care si-a anuntat in mai multe rânduri intentia de a participa la procesul de privatizare. Cu câteva zile inainte, acelasi lucru l-au facut si reprezentantii Ford, interesati si ei de uzina, dupa cum a precizat liderul de sindicat al intreprinderii, Ovidiu Cioroianu. „Au stat câteva zile, atât cei de la GM, cât si cei de la Ford. Probabil ca vor fi concurenti când uzina va fi scoasa la privatizare. Dar este posibil sa apara si o intelegere privind preluarea fabricii intre cei doi giganti“, a spus Cioroianu. Informatia ca americanii inventariaza fabrica a fost confirmata si de o parte a actionariatului societatii craiovene.


GM este concernul care a preluat activele Daewoo Motor Company Ltd. Coreea, când aceasta a intrat in faliment si cunoaste foarte bine liniile de fabricatie ale uzinei craiovene, similare cu cele preluate de la coreeni, pe care produce automobile vândute sub marca Chevrolet.


GM este si investitorul preferat de sindicalisti la privatizare. In ultimul timp, si reprezentantii Ford si-au anuntat intentia de a investi in România, care vrea sa produca la Craiova automobile din clasa mica, modelul vehiculat fiind Fiesta. Americanii par cei mai interesati de preluarea uzinei, in conditiile in care celelalte companii vehiculate, Renault-Nissan si Chery Automobile China nu sunt asa insistente. Cel mai probabil, luna viitoare compania craioveana va fi scoasa la privatizare, dupa afirmatiile reprezentantilor Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Pâna cel târziu pe 30 noiembrie, Daewoo Automobile Romania (DWAR) trebuie sa vireze in conturile partii coreene 60 de milioane de dolari pentru preluarea pachetului majoritar de 51% din actiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS