10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost prefect dezvaluie culisele afacerii parcarilor

Un fost prefect dezvaluie culisele afacerii parcarilor

Rezilierea contractului dintre Primaria Craiova si SC Cronos Impex a fost aprobata ieri de consilierii locali in unanimitate. Nici macar pesedistii, aparatori ai asocierii, la origine, nu au miscat in front, iar fostul prefect Constantin Popeci a povestit cum a fost presat sa avizeze contractul in 2000.


Cuplajul zbuciumat dintre Primaria Craiova si SC Cronos Impex SRL a luat sfârsit o data cu divortul unanim acceptat de consilierii Baniei ieri, in cadrul sedintei ordinare a legislativului.


In câteva zile, o data cu avizul de legalitate al prefectului de Dolj, soferii vor fi scutiti de plata taxei de parcare catre firma Cronos. Contractul de asociere pentru amenajarea si exploatarea parcarilor cu plata din Craiova fusese semnat la comanda PSD in 2001, dupa o jumatate de an de tergiversari provocate de opozitie pe buna dreptate, proiectul reprezentând un cadou pe fata al PSD catre patronii de la SC Cronos Impex SRL. Alesii Craiovei au votat pentru rezilierea unilaterala a contractului, fara somatie, potrivit clauzelor privind nerespectarea obligatiilor de catre SC Cronos Impex. Singurii pesedisti care nu s-au abtinut de la a-si spune un punct de vedere, desi apartenenta lor politica este un motiv sa taca mâlc, au fost avocatii Neagoe si Predescu. Ei au avut insa decenta de a se limita la trimiteri catre „atentie sporita in relatia cu Cronos“ si „confidentialitate in gestionarea informatiilor“.


Consilierul Constantin Popeci, prefect de Dolj in anul 2000, exact in perioada in care primaria cârmuita de Vasile Bulucea si Ion Calin trimiteau in doua rânduri hotarârea de asociere cu Cronos la validat, a declarat ieri ca a fost in acea vreme presat de cei doi sa-si puna parafa. „Am fost presat sa avizez contractul Cronos, de primarul si viceprimarul Craiovei de atunci. Evident, nu vorbesc de domnul Solomon, care era si dânsul viceprimar. Intelesesem ca este un contract pagubos, fara control, de neadmis. Ca atare, nici nu am dat aviz de legalitate. De doua ori am respins hotarârea, iar la a treia propunere am fost eliberat din functie“, a spus Popeci. Ion Calin, presedinte interimar al PSD Dolj, nu a putut fi contactat.


Recomandare in araba


Consilierul municipal Constantin Popeci si-a mai amintit ieri cum referintele transmise Prefecturii Dolj de Primaria Craiova au constat intr-o scrisoare in limba araba.


„Nimeni nu stia ce cuprinde acea hârtie, dar eram instiintati ca in scrisoare sunt prezentate afaceri din domeniul parcarilor din Siria, dezvoltate de SC Cronos“, a mai aratat fostul prefect. „Atunci sa faca afaceri in continuare in Siria, desi acolo nu exista parcari“, a completat primarul Antonie Solomon. Potrivit legii, hotarârea Consiliului Local Municipal Craiova de reziliere unilaterala a contractului de asociere cu SC Cronos Impex va intra in circuitul civil dupa avizul de legalitate al prefectului de Dolj, dar suspendarea hotarârii poate fi ceruta in instanta de SC Cronos intr-o actiune in contencios administrativ, insa nu poate fi decisa decât la unul dintre termenele de judecata. Potrivit consilierului Radu Teodor, in momentul comunicarii avizului de legalitate angajatii Cronos vor fi obligati prin mijloacele legale conferite de lege sa paraseasca parcarile Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII