27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl Bano Carissi a cântat pe Velodrom

Al Bano Carissi a cântat pe Velodrom

Al Bano Carissi le-a vorbit oltenilor in graiul lui nea Marin, Anna Lesko s-a indragostit de craioveni, Voltaj si Proconsul au facut un show de zile mari, iar Talisman si-a sarbatorit la Craiova zece ani de existenta. Concertul care a incheiat manifestarile dedicate Zilelor Municipiului Craiova s-a bucurat de un enorm succes in rândul oltenilor.


Hotarât lucru: oltenii stiu sa se distreze! Dupa ce saptâmâna trecuta craiovenii au fost „imbiati“ sa mearga la nenumarate spectacole de teatru (la care intrarea a fost libera), week-end-ul a fost dedicat concertelor in aer liber, numarul spectatorilor fiind foarte mare. Desi cu o intârziere de peste o ora, spectacolul de duminca seara tinut pe Velodrom a inceput in forta cu un minirecital al Annei Lesko. Venite in tinute provocatoare, Anna si cele doua dansatoare ale sale au incalzit atmosfera. Spre extazul domnilor, cântareata chiar a coborât la un moment dat in mijlocul publicului pentru a declara ca s-a indragostit de craioveni. „Ma bucur foarte tare ca am avut posiblitatea sa venim la Craiova si sa facem acest schimb de energie care este extrem de importanta pentru un artist. De fiecare data când am un spectacol dau tot ce-i mai bun din mine“, a spus solista la finalul recitalului. Imediat dupa Anna Lesko pe scena au urcat cele trei gratii de la Heaven care au incântat publicul cu un recital de aproximativ o jumatate de ora. „De-abia asteptam sa ne intoarcem in Craiova, publicul a fost extraordinar“, a spus Adina de la Heaven.


Talisman si-a serbat ziua la Craiova


La un moment dat maestru de ceremonii al spectacolului, DJ-ul Radio Sud a predat stafeta lui Romica Tociu si Cornel Palade, care au prezentat un scheci „in ton cu evenimentul“. Cuplul de umoristi s-a declarat foarte incântat de programul Zilelor Craiovei. „Bravo! Craiova are nevoie sa redevina ce a fost. Bania a fost un oras cu o amprenta muzicala si spirituala extraordinare, cu niste oameni nemaipomeniti, dar acum e in paragina. Sunt convins ca se vor gasi resurse umane si financiare ca aceasta citadela sa redevina ce a fost. Eu in Craiova vin cu sufletul pentru ca aici sunt parintii mei si ma doare când ma duc in alta parte si vad niste lucruri pe care nu le gasesc aici. Sunt sigur insa ca oamenii care vor veni de acum incolo n-au cum sa aduca orasul inapoi pentru ca lucrurile merg numai inainte“, a spus Romica Tociu.


Talisman avea alt spectacol programat pe 29 octombrie, dar l-au anulat special pentru a-si sarbatori zece ani de existenta alaturi de craioveni. Fanii trupei, veniti in numar mare pe velodrom au ascultat si fredonat atât melodii vechi, cât si compozitii recente. „Ne-am simtit extraordinar pe scena. Se stie ca oltenii sunt un public fierbinte. De fapt, asta-seara au cântat mai mult ei decât noi si vrem sa le multumim pentru asta. Urmatorul concert la Craiova va fi pe 25 decembrie, de Craciun, când vom sustine un spectacol de colinde“, a spus Alin Oprea.


A promis ca mai vine


Nici Voltaj si Proconsul nu s-au lasat mai prejos si si-au dus fanii in delir. Vocea extraordinara a lui Bodo de la Proconsul, dar si soundul nou cu care a venit Voltaj au incalzit publicul, care nu s-a aratat deloc deranjat de rafalele de vânt pornite pe neasteptate. Cele doua trupe mai fusesera invitate la Zilele Craiovei si anul trecut, astfel ca au stiut exact ce sa ofere publicului. Voltaj tocmai a incheiat un turneu de promovare a unui nou album, „Revelator“, asa ca a venit in fata oltenilor si cu câteva piese nou-noute. „Initial inclusesem si Craiova in turneul nostru, dar apoi organizatorii evenimentului ne-au propus sa cântam la Zilele Craiovei si am fost foarte multumiti“, a spus Calin Goia.


Ultimul care a urcat pe scena si cel care a incheiat saptamâna de sarbatoare dedicata craiovenilor a fost solistul italian Al Bano Carissi. Spre incântarea spectatorilor, acesta pregatise un discurs pe care l-a rostit intr-o româna cursiva. „Aceasta este prima data când vin la Craiova, dar nu si ultima“, a spus cântaretul. Acesta s-a declarat incântat de reactia publicului, care a cântat si a dansat pe melodiile sale. La finalul spectacolului, când stropi razleti de ploaie incepusera sa cada, organizatorii au pregatit un foc de artificii.


Li s-a facut foame!


Comerciantii au fost foarte grijulii si au pus la dispozitia craiovenilor veniti la concert mici, bere, friptura pe gratar si cozonac. Si pentru ca mirosul apetisant al bucatelor a trecut dincolo de scena, si vedetele au dorit sa guste câte ceva. Membrii formatiei Talisman s-au intremat inainte de cântare cu mici si friptura, iar fetele de la Heaven au gustat câte o bucata de cozonac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU