9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegal artistic pe scena Teatrului Liric

Regal artistic pe scena Teatrului Liric

Centrul de proiecte culturale al municipiului Bucuresti ARCUB a venit la Craiova pentru a pune in scena o piesa de exceptie, „Usa“, de Matei Visniec, in regia lui Alice Barb. Cu o distributie de zile mari, Claudiu Bleont, Cerasela Iosifescu si George Ivascu, piesa a atras zeci de craioveni dornici sa-si vada actorii preferati. Intr-adevar, jocul actorilor a sedus publicul inca de la primele scene. Trei personaje: o calugarita (Cerasela Iosifescu), un soldat (George Ivascu) si un barbat imbracat in negru, Bruno, (Claudiu Bleont) asteapta in fata unei usi, ezitând sa treaca sau nu dincolo de ea. In cele din urma, cei trei deschid usa si se indreapta spre ceva necunoscut care nu poate fi decât moartea, dupa ce si-au jucat viata pe scena, in fata spectatorilor. La sfârsitul spectacolului, publicul a aplaudat in picioare minute in sir, motiv pentru care regizoarea Alice Barb a promis ca va veni la Craiova ori de câte ori va fi invitata. „Ne pare rau ca nu am jucat mai des in Craiova, dar promitem sa mai venim daca vom mai primi invitatii“, a completat George Ivascu.


Cultura si-a facut loc in cluburi


Chiar si intr-un club se pot desfasura evenimente artistice de exceptie. Un exemplu concludent in acest sens este clubul Da Vinci, care a gazduit marti seara reprezentatia piesei „Despre Marlene“, dupa Pam Gens, un spectacol cu Emilia Popescu si Ionut Stefanescu. Piesa a pus in scena o ora din viata divei Marlene Dietrich si a surprins maiestuos angoasele cu care se confrunta un artist inainte de a sustine un spectacol. Spre deosebire de spectacolele de teatru care se desfasoara in spatii mai mari, la „Despre Marlene“ publicul s-a purtat remarcabil: nu s-a aplaudat decât acolo unde a fost cazul, iar in timpul piesei nu s-a auzit decât vocea Emiliei Popescu si muzica lui Ionut Stefanescu. Este adevarat insa ca spatiul nu a permis prezenta unui public numeros, dar poate de aceea au venit doar cei care au vrut sa „guste“ un act artistic.


Folkistii au continuat petrecerea


Dupa ce cu o seara inainte iubitorii de folk s-au bucurat de un concert de exceptie, marti distractia s-a mutat in club Murphy’s. Jazz, blues si folk au fost ritmurile care au ademenit craiovenii sa stea treji pâna dupa miezul noptii. Concertul a fost deschis de Walter Ghicolescu, care a incalzit atmosfera, pentru ca mai apoi sa vina rândul Tatianei Stepa sa cucereasca publicul. Atrasi de sunetele care razbateau din club, multi alti craioveni au venit sa asiste la concert, chiar daca au fost nevoiti sa stea in picioare. Seara au incheiat-o membrii trupei Nightloosers, care au venit in urma cu cinci zile si au mai concertat in Cetatea Banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS