6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiber profesionistii, chemati la fisc pentru inregistrare

Liber profesionistii, chemati la fisc pentru inregistrare

Persoanele fizice care desfasoara activitati economice independente sau profesii libere trebuie sa se reinregistreze la fisc si sa isi declare domiciliul fiscal, pâna la 1 ianuarie 2007, pentru a primi un nou cod, conform Codului de procedura fiscala.


Prevederea referitoare la domiciliul fiscal vizeaza si asociatiile sau entitatile fara personalitate juridica. Ambele categorii de contribuabili trebuie sa depuna la fisc formularele de declaratie de inregistrare fiscala, respectiv de modificare a domiciliului fiscal.


In prezent, codul de inregistrare este echivalentul codului numeric personal pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati economice independente. De la 1 ianuarie, codul numeric pesonal va mai fi utilizat doar pentru declararea impozitului pentru veniturile proprii, in timp ce noul cod va fi valabil in relatia cu partenerii de afaceri sau cu fiscul. Domiciliul fiscal nu va mai fi considerat acelasi cu domiciliul persoanei fizice sau al reprezentantului asocierii, ci va fi sediul in care se desfasoara activitatea.


Contribuabilii inregistrati pâna la 1 septembrie 2006 vor fi instiintati in scris de autoritati asupra noilor obligatii prevazute in Codul de procedura fiscala, modificat in urma cu doua luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS