12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSCT, amendata la prefectura

SCT, amendata la prefectura

Nimic nu s-a schimbat in santierul deschis din fata sediului Prefecturii Dolj, real pericol pentru craioveni, chiar daca inspectorii de munca i-au avertizat si amendat pe constructori. Nici verificarile acestora nu dau insa pe dinafara de vigoare, pe motiv ca patronii ar putea crede ca sunt hartuiti.


Controalele pe santierul din centrul Baniei s-au intetit in ultimele zile, cunoscuta fiind presiunea pe care municipalitatea o pune pe constructori, pentru ca obiectivele din zona sediului Prefecturii Dolj sa fie functionale pâna la deschiderea Zilelor Craiovei. Agitatia si frecventa lucrarilor s-au dovedit motive suficiente pentru executanti de a trece cu vederea normele editate tocmai pentru siguranta cetatenilor. Mentionam ca pavajul de la intrarea in Palatul Administrativ a fost dezafectat in ultimele doua zile si lasat pe trotuar, fara ca societatea constructoare SCT Bucuresti sa imprejmuiasca perimetrul cu gard continuu sau sa amenajeze treceri speciale catre intrarea principala in cladirea prefecturii. Sute de craioveni traverseaza zilnic portiunile periculoase, in timp ce autoritatile isi vad de ale lor si isi declina competentele in acest caz. Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Dolj a ramas singurul organism dispus sa mai ia la puricat organizarea de santier, insa nu prea des, ca bate la ochi, dupa cum a declarat ieri un inspector ITM. Gheorghe Nita a spus ca SCT Bucuresti, ca si UTI International, a fost amendata pentru neimprejmuirea conform normativelor a sectoarelor de santier din fata prefecturii. „SCT Bucuresti a primit o amenda de 50 de milioane in urma cu câteva saptamâni pentru nesemnalizarea corespunzatoare a limitelor santierului, asa cum a patit-o si UTI. Aceste firme, dar nu numai ele, au fost, de asemenea, avertizate si pentru alte incalcari ale normativelor. Am descoperit, de pilda, in sarcina UTI International, guri de canal descoperite, iar la SCT fise de lucru incomplete si prize legate necorespunzator. Pentru astfel de nereguli am dispus ca masura remedierea sau, dupa caz, prezentarea documentatiilor pâna luni inclusiv. Daca nu se conformeaza, luni aceste firme sunt amendabile“, a aratat inspectorul Nita.


Gata si cu sanctiunile


Reprezentantii ITM Dolj sustin ca li s-a pus in vedere constructorilor ca o eventuala recidiva a situatiilor pentru care au fost sanctionati ar putea avea urmari grave. Cu toate astea, este putin probabil ca pâna la 23 octombrie sa-si mai bata cineva capul cu normele si aplicarea lor, mai ales ca inspectorii cred ca si-au cam facut norma la firmele din centrul orasului. „Luni o sa verificam daca masurile prescrise de noi sunt aduse la indeplinire. Dupa caz, vom lua decizii de sanctionare. Cu asta se cam termina perioada de actiune la aceste firme, fiindca noi lucram dupa un grafic pe firme, nu pe punctele de lucru“, a mai afirmat Gheorghe Nita. Seful de santier al SCT Bucuresti, Dan Cricorian, s-a volatilizat ieri, la vederea redactorului GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS