13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegele Mihai - la Petrosani

Regele Mihai – la Petrosani

Familia regala româna va fi prezenta, la sfârsitul acestei saptamâni, in Valea Jiului, la Petrosani, pentru a lua parte la festivitatile ce vor avea loc la Scoala Generala nr. 6, care va purta si numele „Carmen Sylva“, pseudonimul literar cu care semna regina Elisabeta. Cu aceasta ocazie, regele Mihai va primi din partea autoritatilor locale titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Petrosani si va lua parte la ceremonialul dedicat acestui eveniment.


Decizia de atribuire a numelui de „Carmen Sylva“ scolii din municipiul Petrosani a fost luata in unanimitate de membrii Consiliului de Administratie al Scolii Generale nr. 6 inca din luna decembrie 2005, fiind motivata de faptul ca regina Elisabeta a fost o personalitate marcanta a istoriei, culturii si vietii sociale a poporului român.


„Noi ne-am gândit nu neaparat la personalitatea politica a reginei, cât la activitatea ei literara, culturala si sociala depusa in scopul sprijinirii oamenilor oropsiti. Atribuirea acestui nume scolii este o mândrie pentru noi, acum când institutia noastra implineste 40 de ani de existenta“, a declarat Vasile Goran, directorul Scolii Generale nr. 6 din Petrosani.


Ceremonia de decernare a pseudonimului literar al reginei Elisabeta scolii din Petrosani, precum si cea de inmânare a titlului de Cetatean de Onoare Regelui Mihai vor avea loc sâmbata, 14 octombrie, la sediul institutiei de invatamânt, unde sunt asteptate personalitati ale vietii publice si politice din intreg judetul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS