Razmerita sindicala in Primaria Farcas

Autori


Primarul din comuna doljeana Farcas a intrat in conflict cu Sindicatul Administratiei Publice, dupa ce opt sindicalisti s-au retras din organizatie.

Starea de tensiune intre primarul Ilie Nemtaru si secretarul Primariei Farcas, Dumitru Mihailescu, de o parte, si sindicatul Administratiei Publice (SAP) Dolj, pe de alta parte, a fost iscata de recenta demisie din SAP a opt membri care sunt angajati ai Primariei Farcas. Presedintele SAP Dolj, Ringo Damureanu, sustine ca sindicalistii ar fi fost amenintati de primar si de secretar cu tot soiul de represalii daca nu renunta la sindicat. „Primarul Nemtaru este in conflict deschis cu niste subalterni, cu care are procese si carora nu vrea sa le plateasca niste bani conform legii. Fiindca noi ii aparam pe membrii nostri in instanta, Nemtaru i-a obligat sa iasa din SAP, desi n-are nici un drept. In plus, ii e frica de noi fiindca stia ca eram pe punctul de a face publice mai multe abuzuri de care se face vinovat. Astazi s-a enervat ca i-am cerut oficial copii dupa carnetele de munca ale membrilor de sindicat din Primaria Farcas“, a spus Damureanu.

El il numeste pe Ilie Nemtaru un „comunist“ si un „baronas local“ care habar n-are de lege. In replica, primarul din Farcas spune despre Damureanu ca e un „nimeni“ care se amesteca fara sa-i fiarba oala in activitatea unor autoritati publice. „Cine e el sa-mi spuna mie ce sa fac la mine in comuna? E un nimeni. E nervos pentru ca nu mai are cum sa-si traga bani de la ei (salariatii demisionari din SAP – n.r.) si nici cota de 15% pe care le-o cere ca sa-i apere in procese. Oamenii au plecat singuri, ca s-au saturat de el. Eu nu am cum sa le dau banii de care zice Damureanu, niste sporuri din 2004, decât daca au hotarâre judecatoreasca. Chiar eu i-am invatat sa cheme in instanta primaria. Plus ca eu sunt din PSD si asta, Damureanu, face si el acum jocurile puterii“, a aratat Nemtaru.

Nevasta primarului, angajata la primarie


SAP Dolj, prin Departamentul de comunicare, sustine ca primarul din Farcas si-a angajat nevasta in institutie direct pe un post cu grad maxim, sarind peste etapele legale. Nemtaru recunoaste ca sotia sa, Viorica, lucreaza la Departamentul asistenta sociala, dar spune ca nu e nimic ilegal.

„A dat concurs si n-a venit in locul nimanui, ca dovada ca mai avem un loc vacant la acest departament“, s-a aparat primarul. Damureanu sustine ca va sesiza Prefectura Dolj in legatura cu abuzurile primarului si ale secretarului, Dumitru Mihailescu, a carei fiica, Ramona, ia si ea bani din primarie, de la Departamentul urbanism. Secretarul Mihailescu nu a putut fi contactat, dar primarul Nemtaru si-a asumat rolul de avocat: „Tot prin concurs a intrat si ea. Daca cineva crede ca nu au fost corecte concursurile, s-o dovedeasca“. Tot vineri, la sediul SAP Dolj a ajuns si demisia secretarului Mihailescu din calitatea de membru al SAP, incepând cu 1 octombrie 2006, „din motive personale“. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat vineri ca nu i-au fost aduse la cunostinta nici sesizari, dar nici nereguli inregistrate in ultima perioada la Primaria Farcas.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 9 octombrie 2006

Actualitate

» Craiovenii, blocati de angajatii Cronos
» Rambursare ilegala de TVA de 48,67 miliarde

Local

» Doi soti care tin la intimitate
» Caile de comunicare in relatia de cuplu
» Asistenta juridica suspendata
» Atentat sirian la muraturile oltenesti
» Gigacaloria „umflata“ nu iarta Bania
» Noul Rast, incoltit de probleme
» Solomon si-a mai tras un consilier
» Lungul drum spre fericire
» Uniti in saracie
» Alexandru are urgent nevoie de ajutor

Dolj

» TVA-ul scumpeste proiectele europene
» Alegerile de la Bârca merg in turul doi
» Primarul din Farcas s-a „autodenuntat“
» Bani pentru elevii nevoiasi

Gorj

» Barourile lui Bota au origini fictive

Sport

» „Pinalti“ vine la Caracal
» Universitatea a devenit lidera
» Pandurii joaca sâmbata, la Petrosani
» „M-am simtit oltean chiar si la… Leeds!“
» CS Real a remizat
» Fair-play premiat
» Rezultatele din week-end
» Slabi pe semicerc, tari in declaratii
» Echipele fruntase au facut scor
» Etapa plina de incidente
» Decizie fara precedent in arbitraj
» „Nasul“, suparat pe suporterii bucuresteni
» Toata lumea este impotriva lui Aragones
» Landreau ii va lua locul lui Coupet
» Donadoni, sustinut de jucatori
» O’Connor, exclus din lotul Scotiei
» Gattuso nu va juca impotriva Georgiei
» Kuyt s-a accidentat
» Ljungberg rateaza disputa cu Islanda

Bani & Afaceri

» Românii parasesc firmele de constructii
» Banca Europeana ne mareste rata la televizor
» E-commerce: bibliofilii isi fac cumparaturile pe internet
» Promisiuni electorale verificate on line

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Stiati ca?
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» Meniu cu lipsuri la „Craiova“
» Martinho da Arcada – o cafenea de poveste
» Scurte stiri
» Horoscop

Top