12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarurile autohtone, in productii TV

Starurile autohtone, in productii TV

O data cu schimbarea sezonului si cu noile grile de programe la posturile de televiziune comerciale, a aparut si moda ca fiecare televiziune sa aiba sitcomurile ei. Productii de televiziune in care sunt cooptate cât mai multe vedete, acestora revenindu-le sarcina, datorita popularitatii lor, de a atrage cât mai multi telespectatori, scopul fiind o cota de audienta cât mai mare.


Pro TV se pregateste pentru lansarea, cu surle si trâmbite, a serialului „Om sarac, om bogat“, in care vedetele, dar si actori de renume de la noi vor sa subjuge concurenta. Horia Brenciu, Lucian Viziru (care joaca si intr-o noua telenovela de la Acasa), Serban Ionescu si Ruxandra Enescu si tânara speranta Iuliana Luciu sunt doar câteva dintre numele care vor sa faca din noua productie Pro TV un adevarat succes.


Rolul principal i-a fost atribuit lui Horia Brenciu, tatal vaduv a patru copii, doua fete si doi baieti, exponentul familiei „sarace“, aflata intr-o continua „concurenta“ cu familia bogata a lui Serban Ionescu. Si Brenciu, sau altfel spus Titi Prodan din serial, a demonstrat, inca din primele zile de filmare, ca si-a intrat repede in rol. El s-a atasat atât de tare de copiii sai din serial incât nu trece o zi in care, fie ca filmeaza sau nu, sa nu se intereseze de ei si sa nu se implice in tot ceea ce fac. Ca un adevarat parinte, Horia are grija de fetele sale ca de ochii din cap. El o vegheaza in permanenta pe fiica sa Maria (interpretata de Raluca Popescu), a carei privire de inger, dupa cum spune Brenciu, „face ravagii in rândurile baietilor care-i fac tot timpul curte pe platourile de filmare“. Pentru cealalta fiica a sa, Niki (Alina Grigore), Horia are mare apreciere. Trebuind sa interpreteze un personaj exact opus felului sau de-a fi, aceasta si-a sunat toti prietenii baieti, de la care a primit mii de sfaturi despre cum sa vorbeasca, sa mearga, ce muzica sa asculte, si a purtat saptamâni la rând haine de baieti – si toate acestea numai pentru a da viata unui baietoaice foarte credibile. Pentru Bogdan (Alex Margineanu), baiatul sau cel mare, Titi are o mare simpatie pentru ca-i aminteste de felul in care era el „in tinerete“, iar pe Danut (Alex Barba), mezinul familiei, il roaga in fiecare zi sa-l tina la curent cu ce se mai intâmpla pe la el la scoala.


„Maria (Raluca Popescu), Niki (Alina Grigore), Danut (Alex Barba), Bogdan (Alex Margineanu) sunt mândria mea de tata. La cum ma stiu ca sunt mi-era imposibil sa nu ma atasez de ei si in viata reala, astfel incât din Horia am devenit «tata» in fiecare zi, fie ca merge sau nu camera de filmat. Din prima zi, Niki, fiica mea mai baietoasa, dar extrem de talentata, s-a asezat la un pian, gasit pe undeva prin Buftea si mi-a cântat ceva. Apoi m-a rugat daca pot s-o iau la primul spectacol cu HB Orchestra, trupa mea. Danut, fiul meu cel mic, in fiecare zi vine lânga mine si porneste o discutie despre viata la care trebuie sa fiu foarte atent. Sub ochelarii lui se ascunde un spirit foarte fin. Maria, febletea mea, are tot timpul emotii la examenele de la scoala. Iar pe Bogdan, fiul meu cel mare, de cum o sa-l vedeti, o sa va dati seama ca-mi seamana. Dincolo de barba pe care o are, se defineste clar, fata de ceilalti copii, printr-un fel de a fi natural si mereu inventiv!“, a povestit Brenciu despre copiii sai „adoptivi“, demonstrând ca are stofa de tatic dupa ce s-a imprietenit cu parintii lor reali, a vorbit cu profesorii lor si s-a implicat in vietile lor personale.


Un „Fast Food“ cu hohote de râs in meniu


Mâine, la ora 22.30, debuteaza la Antena 1„Fast Food“, un sitcom care prezinta, intr-o maniera umoristica, aventurile a sase tineri frumosi si cu mult simt al umorului, angajati ai unui restaurant fast-food dintr-un mall.


Echipa care vrea sa aduca râsul in casele telespectatorilor este formata din doua componente ale trupei ASIA, Alina Crisan (care o va interpreta pe ingenua naiva Laura) si Sorana Mohamad (Andreea – baietoasa cinica si bataioasa), Beatrice Peter, actrita la Teatrul de Comedie (Desiree – fata „cool“, practica si comunicativa, dar cu vise mari), Alin Rosu (Alex – rebelul smecher, pus pe sotii si innebunit dupa femei), Adrian Nartea (David – baiatul bun si timid) si Edgar Nistor (Sergiu – seful incapabil, misogin si dictatorial, pe care il urasc toti, tinta glumelor si a farselor intregului grup).


Aventurile incep in momentul in care se alatura echipei frumoasa mulatra Desiree, hotarâta sa se angajeze doar pentru o perioada scurta, pâna va reusi sa isi implineasca visele. Antipatia fata de Sergiu, seful lor, singurul care considera aceasta slujba apogeul carierei sale, ii uneste pe toti membrii echipei, in ciuda faptului ca sunt atât de diferiti. Nici clientii nu sunt in siguranta la fast-food, pentru ca au obiceiuri care ii calca pe nervi pe rebelii angajati cu imaginatie diabolica: ba vor sa fie serviti impecabil, ba fac ochi dulci fetelor, ba ii uita Dumnezeu la câte o cafea! Insa, tinerii sunt, pâna la urma, baieti buni, mereu lefteri, cu necazuri in dragoste si iubiri secrete, parinti care nu-i inteleg, tentatii carora trebuie sa le faca fata, probleme care, atunci când sunt impreuna, sunt doar o sursa nesfârsita de glume si un motiv de a râde din toata inima.


Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in apropierea fast-food-ului isi are salonul si personajul numit Jean (Liviu Vârciu), un fost politist transformat in frizer intreprinzator, intotdeauna dispus sa dea sfaturi si convins ca stie tot. Simpla lui aparitie ar fi suficienta sa provoace râsul in hohote, dar veselia atinge cote maxime când Jean, care da numai rateuri când incearca sa abordeze femei, da consultatii „competente“ lui Sergiu, iremediabil indragostit in taina de o superba avocata (interpretata de Cosmina Pasarin) care nici nu-l baga in seama.


Fiecare episod va avea un invitat special, o celebritate care va aparea din senin in vietile pustanilor din „Fast Food“, fie interpretând un rol, fie… ea insasi, asa cum va fi cazul lui Dan Negru, a carui legendara „generozitate“ e luata peste picior fara ezitare de trupa de la fast-food.


Si ca sa-si asigure succesul, postul de televiziune din Baneasa nu s-a uitat la bani. Scris de Marius Serbu si Sorin Tofan, regizat de Claudiu Perusco si produs de Monica Mihai, serialul e filmat intr-un adevarat mall, construit la o scara mai mica, cu un decor impresionant, cu magazine reale, având 1.000 de metri patrati.


Costul impresionantului decor s-a ridicat la 200.000 de euro, iar pe coloana sonora a sitcomului telespectatorii vor recunoaste vocile fetelor de la ASIA, cântând o melodie compusa, bineinteles, de Adi Ordean.


B1 TV pregateste „Lombarzilor 8“


Postul de televiziune B1 TV a preluat ideea unei productii proprii si va difuza, in aceasta toamna, serialul românesc „Lombarzilor 8“, in care echipa de productie si distributia poarta amprenta profesionalismului. Este realizat de Mandragora, casa producatoare a marelui succes international filmul „Moartea domnului Lazarescu“, laureat cu premiul „Un Certain Regard“ la festivalul de la Cannes 2005. Serialul are 18 episoade si este un proiect original, dupa scenariul semnat de Mimi Branescu si Danut Chiriac, pe un subiect de actualitate – dezmembrarea unei familii de conditie medie din România zilelor noastre, familia Matei. Filmul nu prezinta procesul de falimentare a unei institutii – „celula societatii“, ci transformarea acestui concept in fond si in forma ca raspuns al unui prezent inteles diferit de membrii aceleiasi familii, reprezentata in cazul de fata de Ilinca si Vasile Matei si cei cinci copii ai lor.


Regia filmului este realizata de Titus Muntean, câstigator al premiului UCIN pentru regie cu lungmetrajul „Examen“. El este secondat de directorul de imagine Oleg Mutu („Moartea domnului Lazarescu“), in timp ce producatorul serialului este Alex Munteanu.


Rolurile principale sunt interpretate de doi actori extraordinari: Luminita Gheorghiu (premiata pentru rolul din „Moartea domnului Lazarescu“ cu Bayard d’Or pentru cea mai buna actrita la Festivalul Filmului Francofon) si Teodor Corban (actor la Teatrul National din Iasi, distribuit de regizorul Corneliu Porumboiu in filmul sau „A fost sau n-a fost?“, premiat la Cannes 2006).


Distributia serialului este completata de o echipa de actori remarcabili: Ion Besoiu si Ileana Stana Ionescu, Mimi Branescu, Doru Boguta, Irina Cheosea, Tudor Aaron Istodor, Clara Voda si Monica Birladeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU