10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumurile din Gorj, distruse de masinile supraincarcate

Drumurile din Gorj, distruse de masinile supraincarcate

Drumurile din judetul Gorj sunt distruse de autocamioanele care transporta materiale pentru construirea autostrazilor, dar si pentru repararea soselelor din alte judetete. Potrivit lui Ion Dina, directorul Sectiei drumuri nationale Târgu Jiu, judetul Gorj este cel mai mare furnizor din tara de materiale pentru lucrarile de asfaltare. Acesta a spus ca, in fiecare zi, 300 de autocamioane transporta criblura, nisip, balast si alte produse catre alte zone din tara, iar drumurile se deterioreaza din cauza ca masinile sunt supraincarcate: „Supraincarca masinile si au distrus drumurile. Ne-au disperat si nu stim ce sa mai facem. Nu avem decât doua cântare in dotare cu care putem actiona pe drumurile nationale. Nu reusim sa depistam in trafic decât o masina sau doua incarcate cu o cantitate mai mare de materiale decât sarcina admisa, pentru ca soferii se anunta intre ei. Pe cei care ii prindem nu le putem da decât o amenda. Pâna când nu se va modifica legea in sensul retinerii certificatului de inmatriculare, aceasta problema nu va fi rezolvata“.


Materialele furnizate de balastierele si carierele din judetul Gorj ajung in mai multe judete: Dolj, Vâlcea, Mehedinti, Teleorman, Olt, Arges, Ilfov, Hunedoara, dar si in Bucuresti.


Nici un drum nu va fi reabilitat


Drumul European 79 dintre Filiasi si Târgu Jiu este cel mai afectat din judet din cauza circulatiei autocamioanelor de mare tonaj. Ion Dina avertizeaza ca si drumurile reabilitate de curând vor fi distruse, daca transporturile vor continua sa se efectueze in acest ritm: „Drumul dintre Filiasi si Târgu Jiu trebuie reabilitat, pentru ca nu mai poate fi reparat, intrucât, pe anumite portiuni, fundatia este distrusa. Si drumurile bune, cum ar fi Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea, au inceput sa fie afectate. Daca se continua in acest fel, in doi-trei ani se duc si astea“.


Mai mult decât atât, locuitorii comunelor Jupânesti, Barbatesti, Turburea, Saulesti se plâng ca le-au crapat casele din cauza autocamioanelor care transporta balast.


Conducerea Sectiei drumuri nationale a participat la o intâlnire cu ministrul transporturilor, Radu Berceanu, care a anuntat ca anul viitor nu se va reabilita nici un drum din judetul Gorj, desi acestea au fost distruse pentru a fi reparate sosele din alte judete. Reteaua de drumuri nationale din judetul Gorj are o lungime de 335 de kilometri. Anul acesta s-au efectuat reparatii asfaltice pe o suprafata de numai cinci kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS