29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExecutor judecatoresc, cercetat pentru inselaciune, fals si uz de fals

Executor judecatoresc, cercetat pentru inselaciune, fals si uz de fals

Un executor judecatoresc din Petrosani este cercetat de politistii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor din Petrosani pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, dupa ce impreuna cu directorul unei societati comerciale ar fi creat un prejudiciu Regiei de Apa din Valea Jiului de 200.000 de lei noi.


Potrivit anchetatorilor, executorul judecatoresc Florin Vrabie l-ar fi ajutat in anul 2005 pe directorul societatii comerciale Scandinavia Trading SRL Aninoasa, Bogdan Raducanu, sa obtina de la Regia de Apa din Valea Jiului 118 contracte de cesiune pentru recuperarea datoriilor de la diversi beneficiari ai serviciilor oferite de Regia de Apa. Cei doi au pus imediat in executare titlurile insa, potrivit anchetatorilor, au omis sa anexeze la dosarele executionale toate documentele de incasare a banilor. In acest fel, executorul judecatoresc Florin Vrabie si directorul societatii comerciale Scandinavia Trading SRL Aninoasa, Bogdan Raducanu, ar fi adus un prejudiciu Regiei de Apa de 206.177 lei noi. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, prejudiciul nu a fost recuperat, iar cei doi sunt cercetati penal pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals.


Executorul judecatoresc Florin Vrabie este pentru a doua oara in vizorul organelor de cercetare penala, dupa ce la sfârsitul lunii iulie acesta insotit de jandarmi a intrat in sediul filialei BCR Petrosani, de unde contabilele unitatii miniere Livezeni retrasesera 820 de milioane de lei vechi, reprezentând salariile ortacilor.


In baza unei sentinte de executare silita a societatii si in numele societatii comerciale Scandinavia Trading SRL Aninoasa, a luat efectiv sacosa de bani, din mâinile celor doua femei, pe care ulterior i-a depus intr-un cont la CEC.


La vremea respectiva, comandantul Politiei Municipiului Petrosani, Florin Nicolae, declara ca impotriva executorului judecatoresc au fost depuse doua plângeri din partea CNH Petrosani si alte doua ale casierelor sub aspectul savârsirii infractiunii de tâlharie legata de modul in care s-a efectuat executarea silita a EM Livezeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS