10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlpo si-a schimbat numele in Cargill

Olpo si-a schimbat numele in Cargill

Compania internationala Cargill a achizitionat Olpo Ulei SA in mai 2005. Ieri, pentru a marca integrarea in grupul Cargill, Olpo si-a schimbat numele in Cargill Oil. Schimbarea apare deja si pe etichetele produselor companiei.


Potrivit unui comunicat de presa al companiei, schimbarea numelui din Olpo in Cargill Oil reflecta dreptul de proprietate asupra afacerii si ii sporeste reputatia si experienta pe piata uleiurilor comestibile. Pâna acum, Cargill a investit peste patru milioane de dolari, investitia vizând atât elemente de siguranta (in vederea aducerii la standardele internationale de siguranta ale companiei) si de mediu, cât si automatizari (cea mai mare parte in zona preselor).


„Am relansat brand-ul de ulei de floarea-soarelui «Untdelemn de la Bunica» si am extins distributia uleiului de floarea-soarelui «Olpo» in toata tara. Intre timp, Cargill a lansat noi produse, precum uleiul „Untdelemn de la Bunica“ pentru prajit si sticla de doi litri“, a declarat Bart Swankhuizen, presedintele Cargill Oils SA. Potrivit acestuia, in prezent, compania are in derulare o investitie de extindere a capacitatii sectiei de uleiuri brute (la 750 t/zi) si a celei de uleiuri rafinate (la 330 t/zi).


„Aici e un mare potential de crestere a afacerii“


Potrivit spuselor presedintelui Cargill Oils SA, compania a achizitionat Olpo deoarece doreste sa-si extinda afacerile in Europa de Est. „Credem ca aici e un mare potential de crestere a afacerii. In plus, românii sunt printre primii cinci mari consumatori de ulei de floarea-soarelui din Europa“, a declarat Bart Swankhuizen, la o conferinta de presa organizata ieri. Pe termen lung, compania isi propune sa obtina o cota de piata de 16 – 20% (in prezent este de 11%, in crestere cu 6% fata de anul precedent) prin export de ulei imbuteliat si introducerea de noi produse si ambalaje.


Compania nu investeste insa numai in afacere. Cargill Oils SA este implicata activ si intr-o serie de activitati de caritate in comunitatea din care face parte: oferirea de asistenta unui centru de asistenta pentru copii cu dizabilitati fizice si psihice din Craiova, donarea de computere si sticle de ulei imbuteliat catre diverse organizatii locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS