8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeremonial pentru plecarea Scorpionilor

Ceremonial pentru plecarea Scorpionilor

Conducerea Brigazii 2 Infanterie „Rovine“ Craiova a organizat ieri un ceremonial de plecare in misiune pentru 190 de militari ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“, cunoscuti sub denumirea de „Scorpionii Rosii“.


Festivitatea s-a tinut pe platoul Batalionului 26 Infanterie, in prezenta autoritatilor si membrilor familiilor, ea devenind de multi ani o traditie la plecarea Scorpionilor in misiuni. Aflati in rezerva strategica a Aliantei Nord-Atlantice, Scorpionii Rosii vor actiona incepând cu prima parte a lunii octombrie in zona Kandahar din sudul Afganistanului in cadrul unei misiuni a Fortei Internationale de Securitate si Asistenta in Afganistan. Mai exact, cei 190 de militari vor parasi tara la inceputul saptamânii viitoare de pe aeroportul „Mihail Kogalniceanu“, urmând sa asigure securitatea aeroportului din Kandahar.


Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ s-a „calit“ in numeroase misiuni internationale, incepând cu Angola 1996, Albania 1997, Kosovo 2002, cu doua detasamente succesive, Afganistan 2002 si 2005 si Irak 2004-2005. De asemenea, in toamna anului trecut, Scorpionii au mai fost prezenti in Afganistan pentru sprijinirea desfasurarii procesului electoral.


Colonelul Predatu a fost numit in functie


Ceremonialul de plecare in misiune a Scorpionilor a coincis cu cel de prezentare a ordinului de numire in functie a colonelului Dan Predatu, comandantul Brigazii 2 Infanterie „Rovine“.


Pe 23 august colonelul Predatu a fost imputernicit de ministrul apararii pentru a conduce unitatea militara olteana, o data cu numirea fostului comandant, generalul de brigada doctor Virgil Balaceanu ca loctiitor al reprezentantului invitat al României la NATO. Ordinul de numire in functie a colonelului Predatu a fost prezentat de seful de stat major al Corpului 1 Armata Teritorial „General Ioan Culcer“, generalul de brigada dr. Ion Pâsloiu. La ceremonial au participat militari din unitatile subordonate Brigazii 2 Infanterie si comandantii de unitati din Craiova, Caracal si Timisoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS