Arteziana de la Ciuperca – gaura neagra in buget

Autori


Importante sume de bani au fost din nou distribuite de municipalitatea craioveana la rectificarea bugetara din septembrie. In timp ce la unele capitole s-au facut suplimentari neasteptate, in cazul altora, oficialii din Banie au taiat finantarile.

Directorii si executivul Primariei Craiova si-au impartit din nou banii publici la rectificarea bugetara care urmeaza sa primeasca avizul consilierilor locali, in septembrie. Desi fiecare sef a incercat sa aduca venituri cât mai multe la departamentele pe care le administreaza, in final au iesit victorioase doar „prioritatile“. Dupa ce si-au batut capul cum sa redistribuie sumele din vistieria locala, edilii au ajuns la concluzia ca mai important ar fi sa dirijeze inca 2,3 miliarde de lei pentru amenajarea fântânii arteziene de la Ciuperca. Suma este piperata mai ales ca, in total, din bugetul local pentru acest obiectiv se vor cheltui aproximativ 15 miliarde de lei. Asta in ciuda faptului ca, inca de anul trecut, când au darâmat vechea fântâna, oficialii din Banie au promis ca una noua nu va costa mult. Sub incidenta acestei declaratii, la inceputul anului, prin HCL nr. 1/2006 a fost aprobata o suma de 8,5 miliarde de lei pentru construirea fântânii. Dupa ce SC CONSARH SRL a intocmit proiectul tehnic, functionarii au amânat licitatia pentru executie de doua ori deoarece nici o firma nu arata interes pentru realizarea obiectivului. Lucrarile au fost demarate in final in vara, de catre SC AGROEXPERT Vâlcea si SC CONEXVIL. Nici n-au inceput bine sa munceasca la realizarea fântânii descrise de edili ca fiind unica din tara, ca functionarii publici au si fost informati de SC ELECTRICA SA ca aceasta nu poate fi alimentata la puterea de 170 kV, asa cum credeau ei. In aceasta situatie, edilii si-au dat seama ca nu au intocmit asa cum trebuie dosarul pentru construirea fântânii arteziene, demonstrându-se ca exista lipsuri importante. S-a ajuns astfel la suplimentarea cu 2,3 miliarde de lei a sumei destinate fântânii pentru executia Post Trafo + Racord 0,4 kV, pentru ca aceasta sa poata functiona dupa ce va fi finalizata.

Statuia „Asta-i muzica ce-mi place“, lânga Parcul „Nicolae Romanescu“

In lista de investitii a fost inclusa si intocmirea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru amplasarea unui grup statuar intitulat „Asta-i muzica ce-mi place“, pentru care s-au alocat 70 de milioane de lei. Statuia va fi amplasata la intrarea in Parcul „Nicolae Romanescu“.


Edilul-sef Antonie Solomon a precizat ca aceasta va fi realizata cel mai probabil anul viitor si va fi o copie fidela a celei realizate in Florenta, pe timpul domniei regelui Carol al II-lea, care a fost demolata de municipalitatea craioveana in perioada venirii la putere a regimului comunist, in anul 1948. „Este un simbol al independentei României si vrem sa o asezam pe acelasi loc. Speram sa obtinem fonduri si de la Ministerul Culturii pentru implementarea acestui proiect“, a spus Solomon.

In schimb, alesii locali au considerat de cuviinta ca au fost montate prea multe fântâni, cu picior, nemaialocând suma de 400 de milioane de lei. Din calcul a fost scoasa si achizitia unui patinoar artificial, miliardul de lei fiind redistribuit, deoarece municipalitatea vrea sa cada la un acord pentru inchirierea patinoarului cu o firma privata care sa se ocupe de toate investitiile. Deoarece s-a decis ca proiectul de modernizare a Pietei Garii sa nu mai fie realizat, in acest an, edilii au decis sa taie de la acest capitol noua miliarde de lei. Pentru a pune in practica planurile pe care le considera prioritare, autoritatea locala a amânat pentru anul viitor si demararea procedurilor pentru introducerea canalizarii si decolmatare la câteva strazi din oras. Edilii au spus adio intocmirii studiilor de fezabilitate pentru canalizare ape meteorice pe strazile Petrila, Homer, Ecoului, Alee II Odesa, Soimului, Teilor, cartier Bariera Vâlcii.

La rectificarea bugetara nu au fost uitate nici unitatile de invatamânt din Banie pentru care s-a realizat suplimentare bugetara. Cu mai multi bani s-au pricopsit, printre altele, Grupul Scolar Energetic – 2,6 miliarde de lei si Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ – 500 de milioane.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 septembrie 2006

Actualitate

» Iuliana Luciu se lanseaza in televiziune
» Bety de la Etnic preda lectii de canto
» Andreia Macelaru Sofron, o „Sue Ellen“ autohtona
» Facundo Arana, avid de adrenalina
» Adrian, maestru de ceremonii

Local

» Trucuri pentru o viata mai usoara
» Stiluri si mirese
» Coltul gospodinei
» De la sex-simboluri la barbati cu burtica
» Infideli din dragoste
» Doi din trei italieni au probleme sexuale
» Keanu Reeves vrea sa-si intemeieze o familie
» Stiri IT&C
» „Aplauzele le iau mâine“
» Adio 90 – 60 – 90!
» Speranta moare ultima!
» A venit si rândul Craiovei
» Kate Moss, model
» Jessica Simpson isi deschide propriul restaurant
» Bill Gates – cel mai bogat american
» 75.000 de dolari pentru Gisele Bundchen in bikini
» James Bond trece pe bere
» Cindy Crawford – criticata

Sport

» Nu meritam asa ceva!
» Doar punctele conteaza
» Glisca a facut diferenta
» Debandada politica afecteaza sportul
» Americanii au viata grea cu rusii
» Kuznetova, in finala
» Hingis, fara adversar
» Argentina domina Australia

Magazin

» Revolutionara dieta „plus – minus“
» Maranta
» Masa de duminica
» Horoscop
» Sfaturi pentru viitoarele mamici
» Durerile de cap, tratate natural
» Copilul face mofturi la mâncare?
» Feriti-va de conjunctivita
» Rosiile protejeaza prostata
» Beyonce – destinul unei cântarete in cinematografie
» „Superman“ cucereste lumea
» Muzicieni bogati
» Barbatul ideal pentru Uma Thurman
» Vedetele – un ideal de frumusete pentru femei
» Rechizitele scolare golesc buzunarele parintilor
» Supermarketuri impotriva obezitatii
» Festival de shopping in Hong Kong
» Scurte stiri
» Horoscop

Top