10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentia SAPARD, fidela prefecturii

Agentia SAPARD, fidela prefecturii

In cladirea Prefecturii Dolj este inghesuiala mare si nu pentru ca institutia ar avea prea multi angajati, ci pentru ca din cele 62 de birouri din cladire, doar 14 sunt ocupate de functionarii prefecturii. In celelalte incaperi sunt gazduite, de mai multi ani, alte 14 institutii care nu au sedii si care nu vor parasi prea curând palatul. De foarte multe ori prefectul s-a plâns de lipsa spatiului si a cerut unor institutii, cum ar fi Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest „Oltenia“ sa elibereze birourile. Cum birourile din partea stânga a cladirii sunt „inchiriate“ Consiliului Judetean Dolj, prefectului nu ii ramâne altceva de facut decât sa ceara celorlalti chiriasi mutarea. Daca nu a avut succes cu ADR si Agentia functioneaza in cladirea Prefecturii, Giugea a declarat ca, in curând, din Prefectura va pleca SAPARD. „Cu toate ca auzisem ca ADR Sud-Vest «Oltenia» va primi 400 – 600 de milioane de euro pentru constructia unui nou sediu, din câte se pare acesti bani nu au mai ajuns si Agentia nu va pleca curând de la noi. Dar pâna la sfârsitul lunii i-am dat ultimatum Agentiei SAPARD Sud-Vest „Oltenia“, care se va muta in cladirea fostei scoli speciale «Regina Maria»“, a spus Giugea.


Adio, dar ramân cu tine


Cu toate ca SAPARD va parasi la sfârsitul lunii cladirea prefecturii, acesta nu va elibera decât doua din cele sapte birouri pe care le ocupa acum, pentru ca in celelalte va ramâne Agentia Judeteana SAPARD.


„Chiar daca avem contract de inchiriere cu prefectura pâna la 31 decembrie 2006, noi ne vom muta birourile pâna la sfârsitul acestei luni. Mutarea necesita timp si sper sa terminam. Oricum, nu plecam de tot pentru ca in locul nostru va veni Agentia Judeteana SAPARD, care are nevie de cinci birouri“, a explicat Daniel Popescu, directorul Agentiei SAPARD, Biroul Regional 4 Sud-Vest „Oltenia“. La usa prefecturii au mai batut si alte institutii pentru a cere cazare, dar spatiile sunt deja ocupate, prefectul fiind nevoit sa creeze o adevarata strategie de impartire a birourilor pentru musafirii sai.


„Sunt foarte multe institutii care vin si ne solicita spatiu. Centrul Antidrog ar avea nevoie de sapte birouri, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Dolj, Directia Judeteana de Statistica, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala sunt institutii care ne solicita spatii pentru ca sediile lor actuale au fost câstigate in instanta de fostii propietari. Aici nu putem sa ii primim pentru ca nu este loc si am fost nevoit sa fac niste mutari. Pentru ca Ministerul Integrarii Europene ne-a solicitat niste birouri, a trebuit sa il mut pe Ticu George, inspectorul zonal al Ministerului Afacerilor Externe in birou cu Oana Dinca, sefa mea de cabinet“, a precizat Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS