10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDJ Raoul distruge concurenta

DJ Raoul distruge concurenta

Dupa patru ani de pauza, perioada in care Raoul Russu, DJ-ul numarul unu din România, a mixat doar in cluburi selecte si la petreceri private, el a revenit in forta la inceputul acestui an cu un nou album, intitulat „Am atins un nor“. Acesta contine 14 track-uri, printre care si piesa câstigatoare la Heineken Fest, „Release The Fire“, featuringul cu Brad Vee (fostul solist al formatiei BoneyM).


Craiovenii au petrecut o seara minunata in Clubul Fashion pe acordurile muzicii mixate de un invitat special si alaturi de frumoasele fete ale noii agentii de fotomodele „First Face Models“. Acordurile techno-house, electro, progresiv-minimal puse de DJ Raoul sunt numai câteva dintre sound-urile care au intretinut atmosfera la cote maxime in club pâna spre dimineata. Toata lumea s-a simtit cuprinsa de o stare de energie de nestapânit si s-a lasat purtata de ritmurile nebunesti ale muzicii la o petrecere care nu a lasat pe nimeni sa stea jos.


„Se pare ca aici, in Craiova este totul ok pentru ca acest club este plin de lume cu chef de distractie. De altfel, de câte ori am venit in Craiova mai mereu asa i-am gasit pe olteni“, a declarat DJ Raoul, placut impresionat de tinerii craioveni prezenti la petrecere. Dj plin de spontaneitate, Raoul nu isi pregateste niciodata programul dinainte.


„Niciodata nu ma pregatesc inainte de un party. Tot programul ar fi un esec daca as avea ceva pregatit de acasa pentru ca niciodata nu sti ce intâlnesti in clubul unde mergi. Totul se face pe loc, in functie de starea oamenilor pe care ii gasesti in club“, a declarat Raoul.


Printre multe alte piese cunoscute, dj Raoul a lansat la Craiova, cu ocazia acestei petreceri, si câteva mixaje noi, dinamice, care au prins foarte bine la publicul oltean.


„Am fost de foarte multe ori in Craiova numai ca in aceasta vara, din pacate, nu prea au fost locatii deschise si nu am avut spatii pentru petreceri“, a spus dj Raoul.


O biografie care sperie


Raoul s-a nascut pe 12 decembrie 1968, in judetul Mehedinti. Pe numele sau adevarat Raoul Russu, artistul a fost dintotdeauna pasionat de muzica, in special de cea electronica. Tânar fiind, asculta creatiile unor trupe ca Vanghelis sau Kraftwerk. De profesie electronist, i-a fost foarte greu la inceputul carierei sale de dj. Trebuia sa fie in trei locuri odata: la Radio Uniplus, la IIRUC, unde lucra, si la Tei Toboc, unde punea muzica pentru tineri. Tot cam in aceeasi perioada, isi deschide si o societate comerciala, la care se vede nevoit sa renunte exact când aceasta incepea sa scoata profit. Prima insa care dispare din viata lui Raoul este slujba de electronist, la care renunta pentru a avea mai mult timp in activitatea de dj. In anul 1990, si-a facut si un studio de inregistrare-compozitie in locuinta sa, care cu timpul a ajuns extrem de performant. Primul sintetizator si l-a cumparat din banii obtinuti pe instalatia audio din masina, cu care Raoul se mândrea foarte tare.


A participat la multe evenimente si a mixat pentru fani din intreaga tara. A pus muzica prima data pentru tinerii strânsi la Tei Toboc. Lista cluburilor in care a mixat dj Raoul este realmente impresionanta: Club A, Black&White, Vox Maris, Zerillo’s, Izzy Bizzy, Karma, La Mania, Arena, Blu Gin Baia Mare, dar si cluburi din Timisoara, Arad, Jupiter, Craiova, ca rezident sau invitat.


Prima melodie, ca si compozitor, „Tribal“, a lansat-o in 1999. Melodia a fost inclusa pe doua compilatii autohtone, „Mouse in House“ si „Ciuc DecaDance Mix“. Au urmat apoi melodii ca: „Editie de Iarna“ si „Ur-ban“, incluse atât pe compilatia „Mouse in House 3“, cât si pe primul vinil muzical scos vreodata in România si lansat in 100 de exemplare la inceputul anului 2000.


Dj Raoul considera ca cele mai importante evenimente din viata sa au fost: „Liberty Parade“ din Vama Veche, din 2001, si posibilitatea de a mixa inainte si dupa mari nume ale scenei mondiale: James Zabiela, Max Graham sau Oliver Mc Gregor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS