11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemiterea lui Ciobotea ajunge in instanta

Demiterea lui Ciobotea ajunge in instanta

Eliberarea din functie a subprefectului Ionel Ciobotea nu tulbura activitatile din Prefectura Dolj si nici nu agita spiritele in interiorul Aliantei. Cum la Institutia Prefectului nu a ajuns inca o confirmare din partea executivului, Ciobotea isi vede linistit de atributiile de subprefect si ameninta ca va cere in instanta suspendarea hotarârii de guvern.


Dupa ce joi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a anuntat ca guvernul a decis eliberarea din functie a subprefectului Ionel Ciobotea, in baza unui raport al Comisiei de evaluare a performantelor profesionale individuale ale inaltilor functionari publici, ieri, in Prefectura Dolj domnea linistea. Prefectul Giugea era plecat la deschiderea anului scolar in localitatile Rast si Cârna, comune afectate de revarsarea Dunarii, iar subprefectul demis de guvern isi continua activitatile de zi cu zi din prefectura. „Voi cere in instanta anularea suspendarii si deja am contestat la Curtea de Apel Bucuresti calificativul care mi s-a acordat in urma raportului si am cerut anularea acestuia, pentru ca nu imi apartine. Toate acuzele care mi se aduc si toate neregulile pe care membrii comisiei si prefectul sustin ca le-au descoperit sunt niste gogorite si singurul lucru pe care nu l-am facut in prefectura a fost protectia muncii, pe care nu am considerat-o necesara“, a spus Ciobotea.


Comisia i-a acordat subprefectului calificativul „nesatisfacator“ pentru activitatea desfasurata in perioada 1 decembrie 2004 – 1 decembrie 2005, când acesta era secretar general al prefecturii. Acelasi calificativ i-a fost acordat lui Ciobotea si de seful sau, prefectul Nicolae Giugea. Potrivit legii, functionarul care obtine calificativul „nesatisfacator“ pentru activitatea sa dintr-un an este eliberat din functie.


Oficial, Ciobotea este inca subprefect


Comisia a consemnat faptul ca subprefectul nu a intocmit un regulament de ordine interioara, un regulament de organizare si functionare a institutiei, nu a realizat un program de coordonare a activitatii celor doi directori, iar in prefectura nu existau registre in care sa fie trecute hotarârile consiliilor locale. Cu toate acestea, guvernul nu a trimis Prefecturii Dolj o informare oficiala legata de eliberarea din functie a subprefectului, atât prefectul Giugea, cât si liderii doljeni ai Aliantei sustinând ca nu s-au gândit la un inlocuitor. „Inca nu am primit o confirmare oficiala de la guvern si nu m-am gândit la o persoana care sa il inlocuiasca. Oricum, cei care se vor duce la concurs va trebui sa indeplineasca foarte multe conditii prevazute de lege“, a spus Giugea. Nici liderii Aliantei nu s-au gândit daca sa-i ceara vreunui membru sa demisioneze din partid si sa concureze pentru postul de subprefect. „Trebuie sa discutam cu toate partidele care formeaza coalitia. Avem persoane in partid care ar fi potrivite pentru acest post, dar este prea devreme sa nominalizam pe cineva“, a precizat senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea. Si secretarul general al PD Dolj, Gelu Visan, considera ca este prea devreme sa poarte discutii in coalitie despre postul de subprefect. „Este o problema administrativa pe care nu am luat-o in discutie nici in partid, nici in coalitie, pentru ca a aparut doar de o zi“, a spus Visan. Conservatorii ar veni insa cu propuneri, dar daca va fi interimat. „Daca se pune problema interimatului vom face si noi propuneri, dar daca se da concurs, pot sa mearga si oameni de-ai nostri, pentru ca au pregatirea pentru a fi functionari publici“, a declarat presedintele PC Dolj, Constantin Dascalu.


Ciobotea, intre licitatii trucate, procese si datorii


Numele lui Ionel Ciobotea a fost legat de-a lungul timpului nu numai de activitatea sa de secretar general al prefecturii sau de subprefect, ci si de numeroasele scandaluri aparute in presa locala si centrala care au contribuit si ele la eliberarea sa din actuala functie de subprefect de Dolj. GdS a publicat in 2004 si 2005 numeroase articole care scoteau la iveala neregulile licitatiei pentru tiparirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 5 noiembrie 2004 care, asa cum a stabilit si instanta, a fost trucata. Presedintele comisiei de licitatii a fost subprefectul Ionel Ciobotea, care era atunci secretarul general al prefecturii. Firma MEDIA SUD MANAGEMENT a obtinut atunci cel mai bun punctaj, 88,46. In urma contestatiilor depuse de celelalte firme participante, comisia condusa de Ciobotea a declarat câstigatoare firma SHOPING MARKET, specializata in cresterea de magari, catâri, oi, capre si porci, care a sarit spectaculos de la 68 de puncte, câte acumulase initial, la 95,5 puncte. Articolele aparute in GdS au scos la iveala si alte lucruri despre Ciobotea, inalt functionar public din prefectura, care au afectat imaginea institutiei. Ionel Ciobotea a folosit un spatiu comercial din centrul Craiovei fara sa plateasca primariei redeventa anuala datorata pentru concesionarea domeniului public. SC AIALEX IMPEX SRL, societate la care unic asociat era Marilena Ciobotea, sotia fostului secretar general al prefecturii, avea si datorii catre bugetul statului in valoare totala de peste 1,3 miliarde de lei, la care se adaugau pretentiile unor creditori privati, de aproximativ 600 de milioane de lei. Tot GdS a relatat si faptul ca Ionel Ciobotea a fost executat silit si i s-a pus poprire pe salariu, pentru a plati cheltuielile de judecata intr-un proces de calomnie pe care tot el l-a intentat lui Mihai Stancu, fost consilier craiovean, actualmente seful unei asociatii de lupta impotriva coruptiei si abuzurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS