14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulevardele primariei, preluate de Ministerul Transporturilor

Bulevardele primariei, preluate de Ministerul Transporturilor

Bulevardele Decebal si Dacia ar putea fi luate in administrare de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) de anul viitor. Oficialii din Banie vor incepe in aceasta luna negocierile cu reprezentantii ministerului pentru punerea in practica a proiectului.


Primarul Antonie Solomon a declarat ca un act normativ adoptat in urma cu aproximativ doua luni permite MTCT sa preia strazi si bulevarde din diferite orase si sa se ocupe de intretinerea lor. „In aceasta categorie ar intra si centrul pentru care am cheltuit atâtia bani. Daca la acest proiect nu stiam de existenta legii respective, acum vom incerca sa profitam de ea. Repararea celor doua bulevarde ajunge la aproximativ 300 de milioane de lei, bani pe care ar urma sa ii suporte ministerul, dupa care el sa se ocupe de intretinerea acestora, intrând in administrarea lui“, a spus Solomon.


In prezent, strazile si bulevardele se afla in administrarea Primariei Craiova care trebuie sa se ocupe si de repararea lor. Edilul-sef a aflat de noile avantaje in cadrul discutiilor desfasurate in aceasta saptamâna la Cluj, la intânirea Asociatiei Municipiilor din România. Solomon i-a luat din nou in vizor, cu aceasta ocazie, pe juristii primariei, care, dupa cum a afirmat, nu au fost capabili sa il anunte de modificarile legale si de inlesnirile de care orasul ar putea beneficia. Primarul a spus ca se va plânge secretarului primariei, Nicoleta Miulescu, de indifereta de care dau dovada juristii municipalitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS