11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon boicoteaza parcarile Cronos

Solomon boicoteaza parcarile Cronos

Dupa mai bine o luna de când au reziliat contractul cu firma de avocatura Viorel Gaina, care ii reprezenta in procesul cu SC CRONOS IMPEX SRL, oficialii din Banie au descoperit ca in opt din cele zece infatisari, Primaria Craiova nu a fost reprezentata.


Vestea a fost aflata de mai-marii municipalitatii dupa ce au cerut o informare a stadiului procesului de la Directia Contencios Juridic si Asistenta de Specialitate. Cei doi juristi, care se ocupa in prezent de solutionarea cazului Cronos, Ovidiu Mischianu si Octavian Mateescu, l-au anuntat pe Antonie Solomon ca reprezentantii autoritatii locale nici macar nu au participat la cea mai mare parte dintre termene.


„In toate cazurile au fost invocate aceleasi motive, respectiv probleme la Facultatea de Drept «Nicolae Titulescu», unde avocatul este si profesor, sau probleme medicale, existând termene când s-a solicitat amânarea pentru ambele motive. Din aceasta cauza cred ca a dat motive de neimplicare, nefiind interesat de câstigarea procesului. Termenele sunt in perioada septembrie 2005 – iunie 2006“, a precizat Solomon. Avocatul acuzat de primar, Viorel Gaina, nu a dorit sa comenteze afirmatiile edilului-sef, sustinând ca adevarul despre proces se poate vedea in dosarul prezent la Tribunalul de la Deva.


„Eu mi-am facut datoria in ceea ce priveste acest proces si nu ma intereseaza daca se spune altceva despre acest lucru“, a spus Gaina. In timp ce Solomon a declarat ca i-a facut acestuia o favoare angajându-l ca reprezentant al consiliului local, Gaina sustine ca greseala ii apartine in exclusivitate deoarece a acceptat o colaborare cu municipalitatea. De asemenea, Viorel Gaina a declarat ca procesul poate fi câstigat de juristii Primariei Craiova.


Taxa de parcare, ignorata de primar


Suparat ca nu a avut câstig de cauza, pâna in prezent, in procesul cu firma straina, Solomon i-a sfatuit pe craioveni ca incepând de astazi sa refuze sa plateasca taxa de parcare catre Cronos. „Daca as vrea sa parchez in locurile administrate de Cronos nu le-as da nici un ban, ceea ce ii sfatuiesc si pe restul craiovenilor sa faca“, a declarat Solomon.


Urmatorul termen cu SC CRONOS IMPEX SRL a fost stabilit pentru 20 septembrie, când juristii primariei doresc sa ceara catre Inalta Curte de Casatie stramutarea procesului de la Deva, unde se desfasoara in prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU