15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocurile de joaca, puse la pastrat de primarie

Locurile de joaca, puse la pastrat de primarie

Dupa ce au achizitionat obiecte pentru locuri de joaca, in valoare de trei miliarde de lei, de la SC TODIMAR Bistrita, edilii locali si-au dat seama ca nu au unde sa le amplaseze.


Oficialii din Banie s-au trezit in acest an ca nu gasesc nici un teren liber pe care sa amplaseze obiectele pentru locurile de joaca pe care le-au cumparat cu trei miliarde de lei. Acestia au fost pusi in incurcatura si de juristii Primariei Craiova, care in mai multe rânduri i-au indrumat pe piste false. Dupa ce au luat la puricat domeniul public sa vada unde pot gasi un petic de pamânt nerevendicat, mai-marii primariei au dat fuga la Directia Contencios Juridic si Asistenta de Specialitate pentru a primi confirmarea ca terenurile sunt libere de sarcini. Având girul „specialistilor“ municipalitatii, functionarii publici au trecut la treaba. Nici nu si-au adus bine toate materialele necesare, ca la scurt timp au primit instiintari din partea proprietarilor ca le ocupa ilegal terenurile. Prostiti de colegii juristi, functionarii au fost obligati sa isi ia jucariile si sa plece sa gaseasca alte terenuri. Dupa ce au colindat Craiova in lung si lat, acestia si-au dat seama ca nu au unde sa amplaseze obiectele pentru locurile de joaca pentru copii.


„Juristii ne-au transmis ca in banca de date nu au in prezent nici o portiune de teren libera. Din cele 32 de locuri de joaca pe care le-am achizitionat de la SC TODIMAR Bistrita, au fost amplasate doar trei in Valea Rosie si Craiovita. In cazul celorlalte, trebuie sa se incheie procesul de restituire a pamânturilor pentru a sti unde sa le amplasam“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu. In aceasta situatie, municipalitatea se vede obligata sa puna la pastrat restul obiectelor pentru locurile de joaca.


Intr-o situatie mai buna nu sunt nici cele deja amplasate in oras, majoritatea beneficiind de investitii in acest an pentru renovare. Municipalitatea a incercat darea lor in administrarea asociatiilor de proprietari, insa proiectul a cazut deoarece, potrivit viceprimarului Nedelescu, nu exista in prezent cadru juridic in baza caruia acestea sa se ocupe de locurile de joaca pentru copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU