7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Statiile de pe Titulescu, sub semnul intrebarii


Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova incearca sa cada la intelegere cu Serviciul Politiei Rutiere pentru mutarea temporara a doua statii de autobuz de pe bulevardul Nicolae Titulescu. Incepând de luni, cel de-al doilea sens al strazii ar trebui sa fie inchis, pentru demararea lucrarilor de introducere a canalizarii. In aceasta situatie, circulatia va fi interzisa, nici mijloacele de transport in comun nemaiavând acces in zona. In timp ce conducerea regiei incerca sa gaseasca doua amplasamente, reprezentantii politiei au precizat intr-o adresa ca nu sunt de acord cu propunerile deoarece s-ar crea ambuteiaje la intersectia strazii Amaradia cu strada George Enescu. „Pe acolo circula autobuzul 6, pentru care noi speram sa gasim statii, in caz contrar transportul urmând sa se realizeze cu tramvaiul“, a precizat Virgil Boboc, directorul regiei.


(R.M.)


Detinutii politici din Valea Jiului vor un monument


Reprezentantii Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Valea Jiului cer sprijin artistilor plastici pentru a-i ajuta sa realizeze un monument dedicat celor care si-au pierdut anii in temnitele din tara sau din strainatate. Cei aflati acum in viata spun ca ar fi o mândrie ca in municipiul Petrosani sa fie construit un astfel de edificiu si tocmai de aceea le propun celor care ii pot ajuta sa vina cu idei si schite. „Ii rugam pe toti arhitectii, artistii plastici si sculptorii din zona sa ne sprijine si sa vina cu proiecte pentru acest monument, care poate fi chiar si o statuie. Vrem sa lasam urmasilor nostri un semn al rezistentei in temnitele in care multi am fost inchisi pe nedrept“, au sustinut membrii AFDPR din Petrosani. Machetele si schitele vor putea fi depuse la sediul din strada 1 Decembrie 1918, nr. 90, pâna la 15 septembrie. Câstigatorul concursului va fi desemnat la Primaria Petrosani, in urma unei selectii care va tine cont de ingeniozitate.                                                       (D.M.)


Ecarisajul pleaca din „curtea“ RAADPFL


Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ


(RAADPFL) Craiova a dat-o din nou in bara, intrând in vizorul executivului primariei. Aceasta este acuzata ca nu a fost in stare sa organizeze ca la carte Serviciul de ecarisaj, care i-a fost delegat in urma cu câteva luni. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu se gândeste ca pâna la sfârsitul anului sa inainteze consiliului local un raport cu activitatea dezastruoasa a Ecarisajului din ultima perioada. In opinia acestuia, consilierii ar putea sa revoce decizia de delegare de la RAADPFL si sa o atribuie Serviciului Public de Salubritate. Vicele a mai spus ca in ultimele luni a crescut semnificativ numarul sesizarilor privind prezenta câinilor pe strazile Craiovei.                                                              (R.M.)


Buzatu, perpendicular pe Calea Bucuresti


Dupa ce a terminat de rezolvat in parlament problemele Doljului, deputatul PNL, Horatiu Buzatu, are o noua preocupare: sistematizarea circulatiei din Craiova. Acesta vrea sa modifice intersectia strazilor A.I. Cuza cu Calea Bucuresti. Deputatul considera ca, daca unghiul ascutit al intersectiei ar deveni unghi de 90 de grade, numarul accidentelor din intersectie ar scadea simtitor si, conform proiectului, Calea Bucuresti ar trebui semaforizata si ar trebui sa aiba patru treceri de pietoni. Dupa modelul strângerii de semnaturi pentru retragerea trupelor românesti din Irak, Buzatu, impreuna cu majoritatea presedintilor organizatiilor de cartier PNL Craiova, vrea sa strânga peste 25 de mii de semnaturi de la cetatenii nemultumiti de modul in care se circula pe Calea Bucuresti. (C.R.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS