11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaiducie in Târgul Romanesti

Haiducie in Târgul Romanesti

Jumatate din suprafata din Târgul Romanesti destinata comercializarii de cherestea este ocupata ilegal, dupa cum au aflat la sfârsitul lunii august functionarii publici. Principala preocupare a municipalitatii este ca vânzatorii sa plateasca suprafata pe care o ocupa, lasând in plan secund recuperarea prejudiciului adus bugetului local.


Angajatii Serviciului de Administratie a Pietelor Craiova au descoperit noi nereguli in Târgul de saptamâna din cartierul Romanesti. Dupa ce functionarii publici au fost pusi pe drum de mai multe ori de reclamagii anonimi, in sfârsit au reusit sa gaseasca si incalcari ale legii. De data asta, in urma unei verificari de rutina, cum sustine viceprimarul Sorin Iordache, s-a constatat ca jumatate din suprafata folosita de comerciantii de cherestea era ocupata ilegal. Din cei 5.600 de metri patrati, cât au la dispozitie vânzatorii de lemne in târgul din Romanesti, pentru 2.854 mp nu se platea nici un ban. Situatia nu poate fi explicata nici de edili, nici de conducerea serviciului, cu atât mai putin de administratia târgului. Totusi, aproape toate cele 65 de societati care aveau incheiate contracte pentru astfel de activitate ocupau cu cel putin 150 mp mai mult decât plateau. Organele de control refuza insa sa arate cu degetul vinovati, sustinând ca acestia vor fi identificati, daca se va intâmpla asta, abia in urma unei anchete administrative. Mai mult, desi au incheiat controlul la sfârsitul lunii august, acestea au tinut secrete rezultatele, facându-le publice abia joi. „Nu stim deocamdata ce masuri vom lua si impotriva cui. Au mers cei de la Piete si au facut masuratorile necesare când au descoperit ca este ocupata o suprafata mai mare decât cea pentru care se incasau taxe“, a spus Iordache.


Iordache, neinteresat de recuperarea prejudiciului


Autoritatile locale nu au acum nici cea mai vaga idee de când au loc astfel de ilegalitati in târgul din Romanesti. Dupa ce s-au facut de râs ca habar n-au ce se intâmpla cu domeniul public, acestea sustin ca prima masura adoptata va fi sa ii oblige pe comercianti sa plateasca pentru cât ocupa. Municipalitatea se pare ca nu e interesata sa descopere de cât timp bugetul Serviciului de Administratie a Pietelor, dar si cel local sunt prejudiciate, clasând pe locul doi aceasta problema. Nici prinderea vinovatilor nu este o prioritate pentru primarie, aceasta sustinând totusi ca va fi realizata o ancheta administrativa la conducerea târgului din Romanesti. Directorul serviciului, Gheorghe Calinoiu, a afirmat ca verificarea realizata in târg face parte din atributiile unei parti din angajatii sai, sustinând ca ultima de acest gen a fost realizata la sfârsitul anului 2005, când a fost facuta inventarierea. Totusi, nici Calinoiu si nici Iordache nu au putut explica de ce pâna in prezent nimeni nu s-a sesizat ca jumatate din spatiul amenajat pentru vânzarea de cherestea era ocupat ilegal, când acesta ar fi trebuit sa fie liber.


Pe de alta parte, directorul târgului din Romanesti, Dumitru Tatian, sustine ca angajatii lui nu sunt vinovati. Acesta il acuza pe vicele Iordache ca nu l-a inclus in echipa de control, aducând in schimb muncitori necalificati sa participe la masuratori. „Nu a fost incasat nici un ban in plus decât cei declarati. Au venit sa faca verificari pe baza a nu stiu ce sesizari. Daca ma vor gasi pe mine vinovat, o sa aduc probe ca nu este asa“, a spus Tatian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU