24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestival national de umor la Bailesti

Festival national de umor la Bailesti

Timp de doua zile, pe 8 si 9 septembrie, la Bailesti se va desfasura prima editie a Festivalului National de Umor „Amza Pellea“. „Acest eveniment s-a derulat inainte de ’89 sub titulatura de «Festivalul National de satira si umor Amza Pellea», dar s-a intrerupt din lipsa banilor. De aceasta data, festivalul va avea doua sectiuni: de caricatura si de epigrama“, a precizat Marcel Bota, directorul Casei de Cultura din Bailesti.


In prima zi a festivalului vor avea loc doua lansari de caricatura: una semnata de celebrul Stefan Popa Popa’S, iar alta apartinând membrilor Asociatiei Nationale a Caricaturistilor din România. Organizatorii, Primaria Bailesti, Casa de Cultura „Amza Pellea“, Societatea Culturala „Amza Pellea“ si Fundatia Enciclopedica „Amza Pellea“, au inclus in festival si un concurs de caricatura, care ii va avea ca presedinti de juriu pe Stefan Cazimir si Stefan Popa Popa’S.


Festivalul face parte dintr-un ciclu de manifestari prilejuite de Zilele Municipiului Bailesti care se desfasoara in perioada 5 – 10 septembrie. Astfel, astazi, incepând cu ora 18.00, va avea loc festivalul-concurs pentru copii „Tip-Top Mini-Top“. „Vineri (mâine – n.r.), festivalul national al cântecului si jocului strabun «Toamna bailesteana» va avea ca invitati nume importante ale muzicii populare: Vasilica Dinu, Dumitru Zamfira, Victorita Cica si multi altii“, a precizat Marcel Bota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS