10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Vacanta de jurnalist

Cosmin Stan a avut o vacanta plina de contraste! Corespondentul special al Stirilor Pro TV s-a plimbat pe o insula cu 400 de vulcani, dintre care unii activi, si s-a bronzat pe o plaja imensa cu nisipuri argintii, sute de hoteluri luxoase si palmieri gigantici. A pasit pe urmele lui George Lucas in orasul in care celebrul regizor a filmat una dintre partile trilogiei „Razboiul Stelelor“ si a navigat pe ocean printre balene si delfini.


Destinatia aleasa de Cosmin Stan pentru vacanta din acest an a fost localitatea Playa de Las Americas din Insula Tenerife. Chiar daca stia ca vulcanul Teide erupe aproximativ o data la 100 de ani si n-a mai erupt din anul 1909, corespondentul Pro TV nu s-a temut sa urce la 2.100 de metri altitudine pe Muntele Teide, cel mai inalt vârf din Spania (3.718 m). Nici cei 400 de vulcani de pe insula nu l-au speriat pe curajosul jurnalist, care spune ca vacanta din acest an a fost intr-adevar de exceptie.


Dupa ce a sfidat vulcanul, lui Cosmin nu i-a venit sa creada ca peisajul selenar in care se afla este real. Caldera de Las Canadas, localitatea pe care a vizitat-o, a fost decorul ales de George Lucas pentru una dintre partile din celebra trilogie „Razboiul Stelelor“.


Cât despre balenele pe care le-a vazut in apropierea blocurilor muntoase Los Gigantes, corespondentul Stirilor Pro TV a avut o „nemultumire“.


„S-au lasat ceva timp asteptate. Erau negre, mari si destul de molcome in miscari“, a spus Cosmin Stan, caruia, dupa ce a transmis, anul trecut, doua saptamâni din zonele inundate din Timis, nu i-a mai fost teama sa inoate in aceeasi apa in care, dupa câteva minute, si-au facut aparitia si imensele mamifere.


Si, cu atâtea lucruri de vazut si „studiat“, o saptamâna de vacanta este insuficienta pentru cine vrea sa faca turul distractiilor din Tenerife. Aceasta este concluzia la care a ajuns Cosmin Stan dupa sapte zile petrecute pe celebra insula din Oceanul Atlantic. „Mi-am dat seama ca totul s-a terminat prea repede si am realizat ca Tenerife este un loc in care trebuie sa ma intorc“, a marturisit Cosmin Stan, odata intors din vacanta.


(C.N.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS