15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Functionarii, mai presus de lege


Lucian Ghercioiu, din Intorsura, s-a hotarât sa faca un schimb de teren cultivat cu vita-de-vie cu un consatean, Dragoianu Pascu. Ghercioiu i-a dat zece ari de vie pe rod lui Dragoianu si urma ca acesta sa-i dea aceeasi suprafata in alt loc. Dupa ce Dragoianu i-a luat via, n-a mai vrut sa-i dea nimic, cel putin asa sustine Ghercioiu. Crezând ca a fost pacalit, acesta a vrut via inapoi pe motiv ca in titlul de proprietate al vecinilor fostei sale vii el apare ca proprietar, iar in propriul titlu figureaza cu o vie pe care de fapt nu o are. Ghercioiu sustine ca s-a adresat in scris si primariei din localitate, in speranta ca va fi ajutat si i se va face dreptate. Florea Toader, primarul comunei Intorsura, cunostea litigiul iscat intre cei doi consateni ai sai, dar nu are nici o solutie legala daca acestia refuza sa se impace. „Stiu despre problema celor doi, dar lucrurile nu sunt chiar asa cum le-a prezentat Ghercioiu, ci mult mai complicate. Acesta s-a inteles sa faca schimb de vie cu consateanul sau, dar, din câte stiu eu, tot el s-a razgândit. Eu stiu ca fratele lui Ghercioiu a luat o bucata de teren sa-si puna si el vie, pentru ca a zis ca i-ar fi dat lui Lucian o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pe care acesta n-a mai vrut sa o predea primariei, fapt pentru care nu a primit pamânt. Lui Lucian i s-a trecut in titlu si bucata aceea de teren pe care fratele sau incepuse sa cultive vie. Eu nu am ce sa le mai fac, pentru ca ar trebui ca prefectura sa ceara anularea titlurilor de proprietate si emiterea altora noi, dar acest lucru a fost refuzat de juristul Stanoiu. De altfel, la Intorsura sunt câteva sute de titluri de proprietate care au fost emise gresit si care ar trebui anulate, dar de acest lucru se fereste toata lumea. Sunt oameni care au pe titlul de proprietate trecute ca vecini persoane carora nici macar nu li s-a reconstituit dreptul de proprietate sau care nu au nici un gram de pamânt. Legea nu-i pedepseste pe functionarii care fac greseli si care in mod normal ar trebui sa mute tot satul la instantele de judecata. Eu ce sa fac? Ghercioiu ar trebui sa se adreseze instantei si, daca va câstiga, voi fi obligat sa-i fac lui alt titlu“, a declarat primarul Toader.


GdS: Domnule Ghercioiu, patania dumneavoastra sper sa va convinga ca in afaceri nu este suficient doar cuvântul de onoare, ci este nevoie de acte autentice, pentru ca altfel riscati sa umblati pe drumul judecatii mult si bine, poate si fara folos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS