16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBotos, sef la Parchetele Militare

Botos, sef la Parchetele Militare

Fostul procuror general Ilie Botos a fost reactivat ca general, printr-un decret prezidential, la cererea ministrului apararii Teodor Atanasiu care, la rândul lui, l-a reactivat la solicitarea sefului interimar al Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea.


Dan Voinea a declarat ieri, pentru agentia NewsIn, ca el este cel care i-a cerut ministrului apararii nationale Teodor Atanasiu sa-l reactiveze ca general de brigada pe Ilie Botos, fostul procuror general al României.


„Eu am facut cererea catre Ministerul Apararii Nationale, intrucât Ilie Botos este un foarte bun procuror. El a mai fost procuror militar si chiar am lucrat impreuna in mai multe dosare“.


Botos urmeaza sa fie numit procuror militar sef al Serviciului de Urmarire Penala la Sectia Parchetelor Militare. Revenirea sa are loc la doar o luna dupa ce acesta si-a dat demisia din functia de procuror general al României, dupa scandalul provocat de fuga lui Omar Hayssam. Consilierul prezidential pe probleme juridice, Stefan Deaconu, a precizat ieri ca presedintele Traian Basescu a semnat decretul de rechemare in activitate a lui Ilie Botos, nu de numire in functie. Ilie Botos este general de brigada cu o stea. Ministrul apararii nu are competente sa faca recomandari pentru numirea intr-o asemenea functie. Potrivit legii, CSM il numeste in functie, iar propunerea o face procurorul general al României, cu recomandarea sefului Parchetelor Militare. Nici ministrul justitiei, nici cel al apararii si nici presedintele României nu sunt implicati in procesul de numire a sefului de serviciu din Sectia Parchetelor Militare de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS