6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost turnate 23 de temelii de case pentru sinistrati

Au fost turnate 23 de temelii de case pentru sinistrati

Dupa aproape doua saptamâni de la demararea lucrarilor, firmele ROVIMCON si SOLARIS au realizat 23 de fundatii betonate din 58 pentru viitoarele locuinte sociale pentru sinistrati.


Firmele care executa locuintele pentru sinistratii din Gorj au marit ritmul de executie a caselor si au reusit sa realizeze pâna in prezent 23 de fundatii betonate. Autoritatile locale, in frunte cu prefectul Stefan-Marian Popescu-Bejat si Ion Calinoiu, presedintele consiliului judetean, impreuna cu Cristian Toader Pasti, primarul orasului Târgu Carbunesti, s-au deplasat la Cojani, unde este stabilit amplasamentul noii vetre de sat pentru reconstruirea locuintelor destinate sinistratilor din Seciuri si Bustuchin. S-a constatat, la fata locului, ca pe santier, de la primele ore ale zilei, peste 60 de muncitori ai celor doua firme câstigatoare a licitatiei pentru construirea caselor, respectiv SC ROVIMCON SA Rovinari si SC SOLARIS SRL Târgu Jiu, actionau cu utilaje specifice, executând lucrari de sapare a temeliilor noilor locuinte.


ICPM Craiova la Albeni


SC SOLARIS SRL finalizase sapatul temeliilor a opt locuinte si se actiona la betonarea lor, lucrare ce era programata sa fie incheiata in cursul zilei de ieri. La rândul sau, SC ROVIMCON SA se apropia de final cu executia fundatiilor la 15 locuinte, ale caror temelii vor fi betonate in cursul zilei de astazi. Dupa aproape doua saptamâni de la demararea lucrarilor, reprezentantii ambelor firme de constructii le-au promis in fine autoritatilor ca de astazi vor demara lucrarile de zidarie. Tot astazi, specialistii Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean Gorj si reprezentanti ai administratiei comunei Albeni se vor intâlni la amplasamentul din punctul Albeni-Câmpu-Mare cu specialistii Institutului de Cercetari si Proiectari Miniere Craiova, in vederea demararii actiunii de parcelare a loturilor pentru inceperea constructiei caselor stabilite in aceasta zona.


Este nevoie de 200 de case


Cei implicati in construirea caselor ar trebui sa realizeze inainte de caderea primilor fulgi de zapada 200 de locuinte pentru sinistrati. Primele care au inceput sa fie construite de catre ANL sunt locuintele sociale, licitatiile fiind câstigate de firmele SOLARIS si ROVIMCON. Cele doua societati trebuie sa construiasca in timp util 58 de case: 16 cu o camera si 42 cu doua camere. Pe lânga locuintele sociale, ridicate integral de stat, este necesara constructia a 142 de imobile. In prezent, in localitatile Rosia de Amaradia, satul Seciuri, si in comuna Bustuchin sunt amplasate 100 de module in care isi duc traiul cei ramasi fara un acoperis deasupra capului si care asteapta acum sa le fie ridicate alte case, in locul celor distruse de alunecarile de teren. La Rosia de Amaradia, 75 de module se afla in tabara din nordul comunei, 15 fiind in satul Seciuri. La Bustuchin se afla restul de zece module locuite de sinistrati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS