11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii doljeni se tem de furtuni si grindina

Primarii doljeni se tem de furtuni si grindina

Vijeliile si grindina din week-end-ul trecut au facut ravagii si in primariile din localitatile doljene afectate de aceste fenomene meteorologice. Primarii din comunele Leu si Teslui au fost sanctionati de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj pentru ca nu au respectat instructiunile din Manualul Primarului pentru Situatii de Urgenta si nu au anuntat la timp autoritatile judetene. „Primarul din Leu ne-a spus ca nu au mers liniile telefonice si ca nu a putut sa ne anunte, dar putea sa trimita un om in comuna vecina si sa telefoneze de acolo pentru ca personalul ISU putea sa intervina la timp si sa ajute membrii Comitetului local pentru situatii de urgenta. Din informatiile care le avem de la ROMTELECOM, nu au fost probleme in zona cu reteaua de telefonie, iar primarul a fost sanctionat cu un milion de lei. Aceeasi sanctiune a primit-o si primarul din Teslui, care ne-a prezentat un raport al pagubelor produse pe terenurile de la granita dintre Leu si Teslui cu o intârziere de o zi“, a declarat col. Liviu Raducan, seful ISU Dolj.


Primarul comunei Leu nu stia ca a primit amenda pentru ca nu a anuntat la timp ISU Dolj. „Stiam ca trebuie sa anunt, dar nu am avut cum. Nu aveam nici curent, nici telefonie si in clipele acelea eram toti in sat printre oameni si nu puteam gândi limpede. Credeam ca m-au sanctionat doar verbal pentru ca nu i-am anuntat“, a explicat Andrei Onea.


Meteorologii doljeni nu au prevazut grindina


Raducan a declarat ca sâmbata Centrul Meteorologic Regional Oltenia nu a emis avertizari din trei in trei ore, iar autoritatile locale au fost luate prin surprindere de grindina care a distrus acoperisurile a sute de case, pe cel al bisericii, al dispensarului medical si hala târgului din comuna Leu. Ion Prioteasa, presedintele Consilului Judetean (CJ) Dolj si seful interimar al Comandamentului judetean pentru situatii de urgenta care ieri a fost activat, a spus ca toti primarii doljeni vor primi atentionari si indicatii asupra modului in care trebuie sa actioneze in situatii de urgenta. „Prin reteaua intranet primarii vor fi atentionati asupra sanctiunilor pe care le pot primi daca nu anunta autoritatile judetene si vom reveni cu indicatii despre cum sa se comporte in asemenea situatii“, a spus Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS