7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermoficare pentru case

Termoficare pentru case

Oamenii care locuiesc la case intr-un cartier central al municipiului Petrosani au solicitat conducerii SC Termoficare sa fie luati in calcul pentru bransarea la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica. Cartierul de case se afla in zona cimitirului central, la câtiva pasi de sediul primariei, si oamenii care locuiesc acolo au luat in calcul solutia bransarii la sistemul centralizat, deoarece cred ca asa vor reduce cheltuielile la intretinere.


„Este o situatie pe care nu am mai intâlnit-o, dar pe care o luam in calcul. De fapt, pentru zona strazii 6 August din Petrosani avem deja 16 cereri, dupa ce oamenii au constatat ca pretul energiei termice, comparativ cu cel al gazelor naturale, a scazut, gigacaloria fiind acum cu aproape 250.000 de lei vechi mai ieftina“, a spus Gheorghe Berca, directorul SC Termoficare SA Petrosani.


Investitiile pentru bransarea acestor locatari trebuie sa inceapa in aceasta vara si conducerea societatii da asigurari ca, la rectificarea bugetara din luna august, vor fi cuprinsi in planul investitional si locatarii acestei strazi. In prezent, in municipiul Petrosani, in zona de sud mai sunt bransati la sistemul centralizat aproximativ 25 la suta dintre locatari, in timp ce in partea de centru si nord mai sunt 42 la suta. Procentul variaza si in functie de investitiile facute la sistem, pentru ca acolo unde au fost schimbate retelele de distributie si s-au montat aparate de masura a consumului la nivel de scara, oamenii chiar se rebranseaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS