3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBataie pe banii publici

Bataie pe banii publici

La a doua rectificare bugetara din acest an, sefii directiilor din primarie au tras cu dintii sa obtina cât mai multi bani pentru investitii.


Directorii din Primaria Craiova au incercat sa obtina cât mai multi bani la a doua rectificare bugetara din 2006, pentru investitii la departamentele peste care „domnesc“. Batalia a fost acerba, tinând cont ca fiecare dorea distribuirea unei sume cât mai mari pentru a acoperi nevoile directiei sale. Dar cum banii nu au fost de ajuns pentru toti, ca si in 2005, s-a facut o selectie drastica.


Prima in topul norocosilor s-a situat Directia Tehnic Investitii si Gospodarie Comunala care a reusit sa obtina sume importante pentru diverse investitii, motivând ca realizarea lor este vitala.Astfel, la capitolul reparatii si intretinere strazi, suplimentarea sumei alocate initial, in bugetul pe 2006, a ajuns la noua miliarde de lei. Din aceasta, doua miliarde vor fi folosite pentru executarea covorului asfaltic pe strada C-tin Argetoianu, aleile adiacente si zona pietei din Brazda lui Novac. Inca trei miliarde se vor duce pentru reamenajarea aleilor si bordurilor din cartierul Craiovita Noua – zona Scolii Generale nr. 30 si zona complexului BIG – Brazda lui Novac.


In cadrul aceleiasi directii, Serviciul Investitii si Achizitii Publice a reusit sa mai obtina opt miliarde de lei pentru amenajarea canalului colector din zona Cornitoiu. La acest capitol, in bugetul local fusese prinsa initial doar suma de 500 de milioane de lei. Precizam ca banii au fost redistribuiti de la investitia care ar fi trebuit realizata pentru largirea strazii A. I. Cuza.


Dorind sa scape de aceste „pete negre“ din Craiova, functionarii s-au hotarât sa demareze actiunile si pentru amenajarea altui canal colector, Serca. Pentru realizarea studiului de fezabilitate, la acest capitol, a fost distribuita o suma de trei miliarde de lei, in timp ce valoarea lucrarii ajunge la 12 miliarde de lei.


RAADPFL, ajutata cu bani publici


Alesii locali au fost nevoiti sa isi dea acordul, in sedinta de joi a CL Craiova, si pentru acoperirea unei restante de 3,4 miliarde de lei aferente lucrarilor de deszapezire, din iarna 2006. De la rectificarea bugetara nu a plecat cu mâna goala nici Salubritatea, pentru a carei activitate s-a votat o suplimentare cu doua miliarde de lei. Acest departament a reusit sa mai obtina si alocarea a cinci miliarde de lei pentru achizitionarea a 1.000 de europubele si 400 de eurocontainere. Pentru a-si imbogati numarul de utilaje, Salubritatea a cerut primariei inca cinci miliarde de lei pentru plata avansului de 30% din leasingul pentru cumpararea a patru autocompactoare.


Mai multi bani, de la bugetul local, au fost directionati si catre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), cunoscuta ca având mari probleme financiare.


Aceasta a primit 200 de milioane de lei cu care sa isi ia motounelte pentru ingrijirea zonelor verzi. In schimb, suma alocata pentru intretinerea gradinilor publice, parcurilor si zonelor verzi a ajuns la doua miliarde de lei. Sefii directiilor din Primaria Craiova mai au o sansa sa obtina banii de care au nevoie la urmatoarea rectificare bugetara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS