9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon isi face mall pe Caracal

Solomon isi face mall pe Caracal

Cinci cladiri cu pâna la zece etaje, un mall pe doua etaje si sute de locuri de parcare vor fi construite in curând in Craiova de un investitor care a cumparat in acest sens aproape trei hectare de teren pe strada Caracal, de la una dintre firmele controlate de omul de afaceri Dinel Staicu.


Craiovenii se vor putea lauda, in sfârsit, ca si orasul lor va gazdui un mall, care urmeaza sa fie ridicat in cartierul Valea Rosie.


Viitorul supermagazin nu va fi insa construit in buricul orasului, asa cum sperasera edilii locali, ci pe strada Caracal nr. 146, pe terenul unde a functionat Intreprinderea de Reparatii Auto (IRA) Craiova. Pe cei 26.861 mp sunt amplasate, in prezent, mai multe hale aflate in paragina, care urmeaza sa fie darâmate pentru a se realiza un mall cu doua etaje, dar si cinci imobile cu destinatia de locuinte, care au doua pâna la zece etaje.


Centrul comercial va beneficia de doua parcari, una subterana cu 600 de locuri si alta pe teren, cu 121 de locuri. Pentru cele cinci imobile va mai fi amenajata o a treia parcare subterana, cu 420 de locuri. Investitorul nu a ignorat nici capitolul aprovizionare, urmând sa realizeze un traseu special pentru mijloacele de transport mari, din categoria tirurilor.


Staicu si Ilinca, parteneri de afaceri


Cea care a pus ochii pe valoroasa bucata de pamânt este firma SC MICROCOM DOI SRL din Bucuresti, printre ai carei actionari se numara si Solomon, nu edilul-sef al Baniei, ci un cetatean grec – Solomon Mordechai. Societatea, reprezentata prin Alexandros Athanasions Skouras Stravoravdis, a cumparat cele noua parcele de teren intravilan de la o firma craioveana, SC MACPLAST SRL, inca din 19 decembrie 2005, tranzactie care a fost realizata la biroul notarului public Eugenia Papa. Precizam ca printre actionarii firmei vânzatoare se regasesc nume controversate cum ar fi Enriko Cezar Constantinescu sau Fanel Trandafir, actionarul majoritar fiind firma BMO Oltenia SA, controlata de omul de afaceri Dinel Staicu.


Pe lânga cele doua firme, in afacerea mall apare si alta persoana cunoscuta, Stefan Ilinca, in calitate de garant. Cu alte cuvinte, acesta isi pune obrazul la bataie in cazul in care Solomon nu va onora contractul catre Staicu, suportând el cheltuielile. Contactat telefonic, Ilinca a precizat ca dupa ce isi va contacta partenerii de la Bucuresti, sa le ceara acceptul de a oferi detalii, va da mai multe informatii despre valoarea investitiei, dar si despre proiectul mall-ului.


Consilierii trebuie sa avizeze PUZ-ul


Pentru a-si putea concretiza investitia, SC MICROCOM DOI SRL este obligata mai intâi sa schimbe destinatia terenului din zona de unitati industriale, in zona locuinte si servicii. In acest sens, toata documentatia necesara pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost introdusa pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Consiliului Local Craiova. Din dosarul pe care il au la dispozitie consilierii locali lipseste valoarea tranzactiei, in contractul de vânzare-cumparare precizându-se doar ca plata se va face in trei transe. Ideea construirii unui mall a fost mai intâi vehiculata de edilul-sef al Craiovei, care ar fi vrut sa faca un astfel de supermagazin pe platoul din fata Teatrului National „Marin Sorescu“. Dupa ce a fost tras de urechi de reprezentantii arhitectiilor, primarul a gasit alta locatie, terenul de sub si din jurul blocului S 200. Dupa mai multe discutii cu reprezentantii Universitatii din Craiova, si aceasta idee a fost abandonata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII