11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii preiau initiativa

Tinerii preiau initiativa

Asociatia Tineret si Dezvoltare Regionala a pregatit o multime de proiecte pentru aceasta vara. Training-uri in strainatate, dar si programe care se vor desfasura in Oltenia fac parte din agenda de evenimente pentru acest sezon.


Ce faceti vara aceasta? Vreti sa profitati din plin de tineretea voastra si sa va distrati cât mai mult? Ei bine, nu toti tinerii gândesc la fel. Unii isi ocupa vacanta de vara cu traininguri si organizarea de diferite proiecte. Membrii Asociatiei Tineret si Dezvoltare Regionala (ATDR) spun ca incearca astfel sa imbine utilul cu placutul, adica in afara faptului ca mai capata ceva experienta in diferite domenii au si ocazia de a se distra pe cinste.


Adina Calafateanu este studenta la doua facultati (Stiinte Politice si Asistenta Sociala) in cadrul Universitatii din Bucuresti. Pentru ca este craioveanca, pe timpul verii s-a intors in urbea natala, dar fara gânduri de trândaveala.


„Am aflat recent de ATDR si am tinut neaparat sa ma inscriu si eu pentru a mai câstiga ceva experienta, pe timpul verii“, a spus studenta.


Asa ca, proaspat intoarsa in Craiova, Adina nici nu a avut timp sa se acomodeze acasa, ca a si trebuit sa plece. A aplicat pentru proiectul „Training Outdoor“, care s-a desfasurat in Polonia, la Nasutow, (o localitate situata in apropiere de Lublin), si a avut surpriza sa fie selectionata.


„Am participat alaturi de 21 de tineri din noua tari. Proiectul si-a propus sa formeze traineri pentru activitati care sa se desfasoare in aer liber“, a spus Adina, care a stat timp de opt zile, intre 1si 8 iulie, in Polonia. Cunostintele dobândite in Polonia isi vor gasi repede o aplicatie, pentru ca tânara va fi unul dintre organizatorii primei editii a Romania Youth Adventure 2006.


„Intru in contact cu un anumit segment de tineri“


„Activitatea se va desfasura sub forma unei caravane pe bicicleta, adresata tinerilor cu vârste cuprinse intre 16 si 29 de ani. Proiectul coordonat de ATDR va contine activitati menite sa contribuie la promovarea generatiei tinere in localitatile vizitate“, a spus Adina. Pâna se va apuca de organizarea caravanei de biciclete, studenta va mai face o vizita in Franta, de aceasta data in cadrul unui proiect intitulat „Autour du hip hop, une mosaique de culture“ (In jurul muzicii hip-hop, un mozaic cultural – n.r), care va avea loc in perioada 20 iulie – 3 august in Fougeres, o localitate din regiunea Bretania. „Am foarte mult de câstigat de pe urma acestor proiecte. Pe lânga faptul ca intru in contact cu un anumit segment de tineri, cei care se implica, am ocazia sa-mi imbunatatesc cunostintele, iar la terminarea facultatii nu voi putea spune ca nu am experienta“, a spus Adina.


Pentru a participa la aceste proiecte nu trebuie sa fiti membri ai ATDR, ci doar sa va trimiteti un CV si o scrisoare de intentie, apoi comitetul de conducere al organizatiei va face selectia. Bogdan Baleanu, unul dintre membrii cu vechime ai ATDR, se afla in acest sfârsit de saptamâna la Zamosc, in Polonia. „Merg pentru a pune la punct unele detalii organizatorice pentru un alt proiect care se va desfasura acolo in perioada 7-16 august. Vor participa câte sapte membri din sapte tari la un proiect care se va numi «I’m young Shakespeare». In cele zece zile se vor organiza diferite workshopuri pe teme ce trateaza arta teatrala. Inscrierile inca nu s-au incheiat, asa ca toti cei interesati pot afla mai multe detalii accesând site-ul nostru www.atdr.ro“, a spus Bogdan Baleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS