10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRoxana Ungureanu paseste spre... succes

Roxana Ungureanu paseste spre… succes

A debutat la numai patru ani in cadrul unui concurs pentru copii si pentru ca i-a placut pe scena a decis sa continue sa cânte. Roxana Ungureanu va reprezenta Craiova la faza nationala a concursului „Fresh Star“, care va avea loc luna viitoare.


Roxana Ungureanu cânta de când se stie. Avea patru ani când a câstigat primul premiu in cadrul unui concurs organizat de gradinita unde mergea. De atunci au trecut insa ceva ani, iar tânara a continuat sa persevereze in ale cântatului. A mers la multe alte concursuri, unde de fiecare data s-a intors acasa cu câte un premiu, asa ca in cele din urma (pe când avea 11 ani) parintii au inscris-o la Palatul Copiilor unde, timp de doi ani, a luat lectii de canto.


„Eu ii invatam pe copii sa cânte si sa danseze“


Participarea la concursuri nu a ramas insa fara urmari. Profesorul George Calugaru a ramas impresionat de talentul micutei si i-a propus Roxanei sa faca parte din trupa de teatru si dans pentru copii „Pro – Parodia Junior“. Craioveanca a ramas in trupa timp de patru ani, adica din clasa a cincea pâna când a intrat la liceu. Faptul ca facea parte dintr-o trupa de teatru nu a impiedicat-o pe adolescenta sa se pregateasca temeinic pentru scoala. Roxana a reusit sa intre la Colegiul National „Fratii Buzesti“, la clasa de matematica-informatica, bilingva engleza, unde era o concurenta acerba. O data cu intrarea la liceu, craiovencei i s-a mai implinit un vis – si-a facut o formatie.


„Se numea South Squad, iar membrii eram eu impreuna cu alti patru baieti care dansau break-dance“, a spus tânara. Formatia nu a prea avut succes, iar, in urma cu noua luni, Roxana a decis sa se intoarca la prima sa dragoaste, trupa de teatru pentru copii, dar in calitate de instructor.


„Eu ii invatam pe copii sa cânte si sa danseze, iar domnul Calugaru coordona piesele de teatru. Trupa numara 12 copii cu vârste cuprinse intre opt si 13 ani. Pentru mine era o adevarata placere sa lucrez cu ei, mai ales ca ma si atasasem de micuti“, a spus tânara. Dar pentru ca anul acesta trebuia sa invete pentru bacalaureat si admitere la facultate, Roxana a renuntat in urma cu doua luni si la colaborarea cu trupa de copii.


„Eu nu lucram cu trupa decât de doua ori pe saptamâna, pentru ca aveam de invatat, dar a trebuit sa renunt, pentru ca aveam nevoie de mai mult timp sa-mi repet materia“, si-a motivat tânara gestul. Bacalaureatul l-a trecut cu brio, luând o nota foarte mare (9,82), dar acum urmeaza alte emotii.


A plâns de fericire


Nu de intrarea la facultate se teme craioveanca (da la Facultatea de Automatica, sectia Calculatoare, cu studiul in limba engleza), ci de finala concursului „Fresh Star“, care va avea loc la jumatatea lunii viitoare. Cântaretul care va câstiga concursul va beneficia de o promovare asidua timp de un an de zile, asa ca miza este mare.


„La preselectie am ajuns dintr-o intâmplare. Intr-o dimineata, m-a sunat prietenul meu si mi-a spus ca se desfasoara o preselectie la Casa Armatei. Faptul ca trebuia sa aducem si o caseta cu negativ nu a fost un impediment pentru mine, asa ca intr-o jumatate de ora m-am alaturat si eu celorlalti concurenti“, si-a amintit Roxana.


In seara aceleiasi zile, tânara avea insa si banchetul de sfârsit de liceu, asa ca a cerut sa intre prima in concurs pentru ca… avea programare la coafor.


„Am plecat imediat dupa ce am cântat, iar rezultatul l-am aflat de-abia seara. Nu-mi venea sa cred, am inceput sa plâng când am aflat ca am fost selectionata pentru etapa nationala a concursului“, a spus tânara. Deocamdata, ea se pregateste pentru concursul de admitere la facultate, iar in ceea ce priveste concursul din august nu indrazneste inca sa viseze.


„Nu stiu daca as fi pregatita sa câstig. Merg la «Fresh Star» pentru ca vreau sa ma testez pe mine, daca pot sa transmit ceea ce simt“, a spus Roxana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS