16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOana Cuzino a adunat secretele frumusetii intr-o carte

Oana Cuzino a adunat secretele frumusetii intr-o carte

Oana Cuzino, medicul de la Pro TV isi va lansa saptamâna aceasta, cartea „Frumusetea nu e o misiune imposibila“. Inspirata din scrisorile si mesajele telespectatorilor Pro TV, Oana Cuzino a decis sa adune intr-o carte toate regulile necesare unei frumuseti indelungate pe care orice om sanatos o poate mentine. Sustinând cu o multime de argumente medicale ca frumusetea nu este o misiune imposibila, frumoasa mamica medic de la Pro TV aduce in paginile cartii sale sfaturile unei cosmeticiene de mare prestigiu in Statele Unite ale Americii, Luciana Stanciu. Autoarea cu tolba plina de sfaturi si trucuri dintre cele mai variate si credibile surse intentioneaza sa impartaseasca cititorilor secretele prin care orice persoana poate ramâne frumoasa pentru o viata…


Care este subiectul cartii pe care tocmai o scrii?


Subiectul este clar si simplu: frumusetea nu este o misiune imposibila! Aceasta carte este scrisa in colaborare cu o foarte talentata cosmeticiana, Luciana Stanciu, care are o experienta de aproape 20 de ani in domeniul cosmeticii in Statele Unite ale Americii. M-am gandit ca ar trebui sa existe o carte care sa adune toate lucrurile bune pe care trebuie sa le stii si sa le aplici chiar din adolescenta, astfel incât sa ramâi tânar si frumos, nu sa alergi dupa frumusetea sau tineretea pierdute! Ideea pe care se bazeaza cartea este ca frumusetea se afla intr-o strânsa legatura cu sanatatea, si pe lânga o piele curata si stralucitoare, sunt foarte importante greutatea normala, practicarea de exercitii fizice, o stare psihica buna sau o armonie intre trup, suflet si spirit.


Ce surse de documentare ai folosit pentru scrierea cartii?


Am incercat sa incrucisez cât mai multe, mai diverse si mai credibile surse: carti de specialitate, cosmetica, geriatrie, dermatologie, boli de nutritie, chirurgie estetica pâna la noutati de pe internet.


Partea medicala necesara frumusetii este specialitatea mea, insa pentru ca lucrarea sa fie completa, este necesara si o parte cosmetica, iar Luciana m-a ajutat cu sfaturi pentru dobândirea acelei pieli frumoase, stralucitoare, fara riduri sau pete, la care viseaza oricine. Practic, Luciana, revenind in Romania dupa ce a petrecut 20 de ani in SUA, poate spune ca „s-a intors in timp“, pentru ca vine dintr-o lume in care toate interventiile estetice care la noi sunt „de ultima ora“ (de la cele cosmetice pâna la chirurgia estetica) acolo sunt deja experimentate, iar efectele lor sunt indelung analizate si observate. In aceasta carte, incerc sa trec in revista cele mai frecvente astfel de interventii cu bune si rele, insa nu neglijez partea de estetica neinvaziva.


Cum ti-a venit ideea cartii si de când ai inceput s-o pui in practica?


Ideea le-a venit de fapt telespectatorilor mei, este meritul lor. Datorita sutelor de scrisori si mesaje primite de la „pacientii“ emisiunii si revistei „Ce se intâmpla, doctore?“ care-mi cereau sfaturi legate de frumusete si sanatate atât de greu de dobândit, m-am gândit ca cel mai bine ar fi sa adun toate inovatiile din domeniul cosmeticii si medicinei, cele mai utile si eficiente sfaturi pentru o frumusete indelungata intr-o carte.


Prima carte aparuta la Editura Cartea de Buzunar a aparut dupa experienta sarcinii, aceasta cea de-a doua carte are legatura cu specializarea ta, geriatria…


Preocuparea mea legata de geriatrie are legatura cu aceasta carte in masura in care se intelege ca pregatirea pentru vârsta a treia nu incepe din momentul pensionarii. Cartea aceasta contine multe trucuri care ajuta pe oricine, indiferent de vârsta, sa arate cât mai bine inca de tânar, sa stie cum sa se ingrijeasca, sa fie cu adevarat frumos sau frumoasa, fie ca are 20 sau 60 de ani.


Ce iti propui cu aceasta carte ?


Sa fie o carte usor de citit, pe intelesul oricui, plina de sfaturi si retete foarte usor de aplicat. Si cel mai important, mi-as dori ca cititorii cartii sa culeaga din paginile cartii optimism si energie pentru a se ocupa in permanenta de sanatatea si, implicit, frumusetea lor.


Care este lucrul pe care ai vrea sa-l faca cineva imediat dupa ce termina de citit cartea?


Sa inteleaga care este filosofia pe care se bazeaza functionarea corpului nostru si implicit aceste atribute: frumusete, sanatate, armonie.


Pentru a le detine, trebuie sa-ti iubesti si sa-ti intelegi propria fiinta, atunci ti-e si usor s-o ingrijesti, sa-i dai ceea ce are nevoie, sa n-o suprasoliciti.


Ce o diferentiaza fata de alte carti de acelasi gen?


|mi propun sa adun in aceasta carte tot ceea este de actualitate in cosmetica, medicina estetica, chirurgie estetica, cosmetica geriatrica. Ineditul cartii pe care o pregatesc este publicul-cititor si asta pentru ca nu ma adresez unui singur segment de vârsta, ci incerc sa trec in revista toate problemele cu care se confrunta oamenii de-a lungul vietii si de care trebuie sa tina cont in mod realist la fiecare pas.


Care este motto-ul pe care ar trebui sa-l stim cu totii in legatura cu ingrijirea si frumusetea?


Un lucru este cert si demonstrat: frumusetea nu este o misiune imposibila. Iar daca mai stii si câteva secrete, trucuri si sfaturi, frumusetea este la indemâna oricui. Un lucru important pe care ar trebui sa-l aiba in minte toata lumea la fiecare pas este ca orice neglijare a frumusetii si sanatatii de azi se poate reflecta in imaginea de mâine.


Material realizat in colaborare cu postul de televiziune Pro TV


Cine este Oana Cuzino – Stern?


• Data si locul nasterii: 20 iunie 1971, Bucuresti


• Este medic specialist geriatru la Institutul de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan si doctorând in domeniul vast al recuperarii medico-sociale a vârstnicului.


• In acelasi timp, Oana Cuzino realizeaza o emisiune medicala, „Ce se intâmpla, doctore?“, si una de lifestyle, „Stil cu Oana Cuzino“, ambele difuzate la ProTV.


• In 2000, Oana si-a facut debutul ca scriitor prin publicarea romanului „Dincolo de prezent“, aparut la Editura Lucman.


• Primul contact cu televiziunea s-a produs in 1999, la postul public de televiziune, unde a prezentat o emisiune medicala timp de trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS