3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon il acuza pe rectorul Universitatii ca fura terenul primariei

Solomon il acuza pe rectorul Universitatii ca fura terenul primariei

Peste 4.300 de metri patrati din jurul blocului S200 au bagat zâzanie intre Solomon si conducerea Universitatii din Craiova.


Dupa ce in urma cu câteva luni, cele doua institutii au decis sa devina partenere cu un investitor care voia sa construiasca in locul cladirii situate in centrul orasului un centru comercial, in prezent, edilul-sef Antonie Solomon acuza reprezentantii institutiei de invatamânt ca au furat peste 4.300 mp aferenti imobilului, teren care apartinea primariei.


Antonie Solomon a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca prin ordinul ministrului educatiei, Mihail Hardau, terenul primariei a fost trecut in proprietatea Universitatii din Craiova si a fost deja intabulat de institutie, insa juristii primariei au actionat in instanta pentru constatarea nulitatii documentului. „In anul 1998, Consiliul Local Craiova a dat in folosinta gratuita pe 50 de ani cei peste 4.300 de metri patrati care apartineau primariei, iar in 1997, prin hotarâre de guvern, universitatii i-au fost transmise blocul si cei 2.230 de metri de sub el. Cu aceasta hotarâre de guvern si cu cea a consiliului local, ei s-au dus la Bucuresti si au obtinut proprietatea nu numai asupra blocului si a terenului de sub el, dar si asupra celor 4.300 de metri care i-au fost dati in folosinta universitatii de catre noi. Juristii primariei au mers deja in instanta pentru constatarea nulitatii absolute a ordinului ministrului Hardau“, a declarat Solomon. Primarul a adaugat ca a descoperit abia acum câteva zile existenta documentului si ca toti cei 4.300 mp au fost deja revendicati de fostii proprietari. In plus, primarul a mentionat ca va cere initierea unei hotarâri de consiliu local pentru a anula hotarârea data in 1998, prin care cei 4.300 mp erau dati in folosinta gratuita pe 50 de ani Universitatii din Craiova.


Mall-ul lui Solomon, blocat de ministrul Hardau


Gestul, calificat de edilul Solomon drept „golaneala balcanica“, a fost respins de rectorul Universitatii din Craiova, Ion Vladimirescu, care a declarat ca documentul emis de ministrul educatiei si cercetarii pe 18 ianuarie 2006 a fost interpretat gresit de catre primar. „Cei 4.300 de metri patrati sunt dati in folosinta pe perioada determinata, iar ministrul nu putea sa ne dea ceva ce nu era al nostru“, a precizat rectorul Vladimirescu.


Cât despre ideea construirii unui centru comercial in locul blocului S200, Vladimirescu a tinut sa precizeze ca aceasta nu va deveni realitate pentru moment din cauza ministrului Mihail Hardau. „Eram aproape de incheierea contractului. Universitatea venea cu cladirea si terenul de sub ea, primaria cu cei 4.300 mp, iar investitorul cu 49 de milioane de dolari. Societatea a propus demolarea cladirii pentru ca este vorba despre un bloc de garsoniere, deci nu era potrivit pentru activitati comerciale. In plus, am facut o expertiza a blocului care a relevat faptul ca, din cauza expunerii prelungite, scarile trebuie consolidate si este nevoie si de alte mici consolidari. Când ministrul Hardau a venit la Craiova si a vazut cladirea, nu a mai fost de acord cu demolarea ei pentru ca a zis ca e cladire solida si as putea face camin de studenti acolo. Eu m-am opus acestei idei“, a precizat Vladimirescu.


Acesta a declarat ca va merge din nou la MEC in cursul zilei de miercuri pentru a obtine deblocarea situatiei si a precizat ca amenajarea blocului S200 pentru spatii de invatamânt ar scoate din buzunarul ministerului 16,5 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII