13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Gutau si vicele Dicu, propusi pentru arestare

Primarul Gutau si vicele Dicu, propusi pentru arestare

DNA a cerut instantei mandate pentru amândoi, considerând ca spaga pe care a luat-o viceprimarul ar fi fost, de fapt, destinata primarului din Râmnicu Vâlcea.


Municipiul Râmnicu Vâlcea este pe punctul de a fi „decapitat“ de DNA. Dupa ce l-au retinut pe viceprimarul Nicolae Dicu, procurorii anticoruptie au solicitat ieri dupa-amiaza Tribunalului Bucuresti si arestarea preventiva a primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutau.


Spaga pentru autorizatia de constructie


Reamintim ca, joi seara, procurorii l-au surprins in flagrant pe viceprimarul Dicu primind mita. Viceprimarul Nicolae Dicu a fost retinut de procurorii DNA in momentul in care primea suma de 20.000 de euro de la Crinu Popescu, patronul firmei ROVIMET Râmnicu Vâlcea, in schimbul eliberarii unei autorizatii de constructie.


Potrivit unor surse judiciare, suma promisa ar fi fost de 50.000 de euro, iar banii marcati pentru flagrantul in care a picat Dicu reprezentau doar prima transa din suma negociata. Mai mult decât atât, anchetatorii considera ca mita era destinata primarului, el fiind de fapt cel care semnase autorizatia de constructie pentru firma ROVIMET, iar viceprimarul Dicu era doar un intermediar. Flagrantul a avut loc la Hotelul Maria din Râmnicu Vâlcea.


Procurorii anticoruptie l-au invinuit pe primarul Mircia Gutau de luare de mita si pe viceprimarul Nicolae Dicu de complicitate la luare de mita, solicitând Tribunalului Bucuresti mandate de arestare pe numele ambilor invinuiti. Avocatul primarului si viceprimarului din Râmnicu Vâlcea, Octavian Fieroiu, a declarat ca banii din flagrantul organizat joi seara erau de fapt imprumutati de la denuntator, si nicidecum nu reprezentau mita pentru un certificat de urbanism.


Gutau – „umflat“ din primarie


Mircia Gutau, primarul pedist al Râmnicului, a fost ridicat de procurorii DNA chiar din primarie, ieri, in jurul orei 11.00, si a fost dus la DNA Bucuresti pentru a fi audiat. Edilul-sef se pregatea pentru o conferinta de presa, programata pentru ora 12.00, care a fost amânata pentru saptamâna viitoare.


Anuta Handolescu, prefectul judetului Vâlcea, s-a aratat rezervata in declaratii si a precizat ca nu cunoaste nici un amanunt cu privire la audierea lui Mircia Gutau de catre DNA. „Chiar nu am de unde sa stiu de ce este audiat Mircia Gutau de DNA. Tot ce stiu e folclor. Vom vedea ce va iesi in urma cercetarilor“, a afirmat Anuta Handolescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII