21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident usor, dar... mortal

Accident usor, dar… mortal

Un tragic eveniment rutier, soldat cu moartea unei femei, a avut loc joi dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, in municipiul Craiova. Politistii care s-au interesat de accident l-au tratat ca pe unul usor, pe baza diagnosticului pus de medici. Transportata in viata la spital, femeia a decedat insa ieri- dimineata.


Viorica Marcu, de 38 de ani, din Craiova, s-a angajat in traversarea bulevardului Nicolae Romanescu din localitate prin loc nepermis. Femeia a fost acrosata de o autoutilitara Mercedes, condusa de craioveanul Florea Gofita. Victima a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru a primi ingrijirile medicale necesare. Dupa ce au consultat-o, cadrele medicale din Urgenta au stabilit ca femeia a suferit doar traumatisme usoare si câteva zgârieturi. „Pe baza diagnosticului pus la internare de medici, care au concluzionat ca victima nu a suferit fracturi, ci doar traumatisme usoare si escoriatii, echipa de cercetare a politiei a consemnat ca a fost vorba de un accident usor“, a declarat inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului pentru Siguranta Circulatiei Urbane din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


Cercetat pentru ucidere din culpa


Rudele au vrut sa ramâna la spital lânga victima accidentului, insa cadrele medicale le-au asigurat ca femeia nu are mare lucru, asa ca mai bine s-ar duce acasa si ar reveni dimineata. Leziunile pe care le suferise femeia nu erau atât de usoare. Internata pentru investigatii medicale, Viorica Marcu s-a simtit din ce in ce mai rau. A fost transferata la Terapie Intensiva, unde a decedat ieri-dimineata, in jurul orei 6.00.


„Initial, s-a intocmit dosar penal pe numele soferului sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa. Ulterior, incadrarea s-a schimbat, iar acum se fac cercetari pentru ucidere din culpa“, a precizat inspectorul principal Zuican.


Conform primelor cercetari, victima ar avea partea sa de vina, intrucât a traversat strada prin loc nepermis. In acest caz urmeaza sa se faca insa si o expertiza in care sa se stabileasca daca soferul circula cu viteza legala si putea sau nu sa o evite pe victima.


Victima a accidentat masina


In urma cercetarii la fata locului, imediat dupa accident, politistii de la circulatie au stabilit si au consemnat ca nu masina a lovit-o pe femeie, ci femeia s-ar fi izbit de partea laterala a masinii, intr-un mod similar cu cel in care s-a produs accidentul in care a fost implicat comisarul Ion Dinu, ofiter la Biroul Politiei Rutiere Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII