5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenilor le place voia buna

Oltenilor le place voia buna

Chiote de bucurie, hore, sârbe, cântece oltenesti si ropote de aplauze! Marti seara a avut loc premiera unui nou spectacol pus in scena de Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“.


Nu au fost foarte multi, dar cu siguranta craiovenii care au mers marti seara la premiera spectacolului „Ca la noi, ca la olteni“, sustinut de Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“, nu au regretat. Conceput ca un imn dedicat celor care locuiesc pe meleagurile Olteniei, spectacolul a captivat inca de la primele acorduri muzicale. Rând pe rând, solistii Constantin Enceanu, Constantin Magureanu, Marcu Nicolici, Marius Magureanu, succedati de colegele lor Filuta Bogdan, Manuela Motocu, Lavinia Bârsoghe si Liliana Popa, le-au inoculat spectatorilor o doza de voie buna. Si pentru ca spectacolul sa fie mai antrenant, alaturi de solisti pe scena au jucat in permanenta dansatorii ansamblului, sustinuti de maestrul Ionel Garoafa.


Succesul evenimentului s-a datorat in mare parte bunei comunicari dintre spectatori si artistii de pe scena. De la instrumentistii dirijati de maestrul Nicu Cretu, pâna la dansatori si solisti, toti membrii ansamblului craiovean dadeau impresia ca nimic nu le place mai mult decât sa joace in respectivul spectacol. Dansatorii pareau ca joaca la o hora sau sârba in vreun sat oltenesc si zâmbeau intruna, iar solistii pareau ca vorbesc pe note muzicale cu publicul.


Spectacol la Timisoara


Cugetarile si bancurile oltenesti (inserate strategic in spectacol) au fost savurate din plin de colegii „actorilor“, care au râs cu pofta molipsitoare, de parca atunci le-ar fi auzit pentru prima data. Nici publicul nu s-a lasat mai prejos, rasplatind cu ropote de aplauze fiecare moment al evenimentului. De altfel, cele trei tablouri ale spectacolului s-au succedat fara nici o intrerupere, pentru ca discursul de introducere a fost rostit din culise de prezentatoare (actrita Natasa Raab).


Nu numai spectatorii, dar si artistii s-au bucurat din plin de „Ca la noi, ca la olteni“. Timp de aproximativ 90 de minute, sala de concerte a Teatrului Liric „Elena Teodorini“ s-a transformat intr-o oaza de voie buna, departe de realitatea si grijile cotidiene. Chiar daca, numai pentru câteva zeci de minute, spectatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tanase“ au trait cu intensitate bucuria de a fi oltean. Asta-seara, membrii Ansamblului „Maria Tanase“ participa la „Festivalul Inimilor“ din Timisoara cu spectacolul „Cânt si joc de la strabuni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU