17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCresc amenzile pentru murdarirea orasului

Cresc amenzile pentru murdarirea orasului

Contraventiile pentru incalcarea masurilor de gospodarire a orasului au fost majorate cu 40% pentru a le taia craiovenilor pofta sa arunce gunoaie pe strada sau sa distruga spatiile verzi.


Satui sa tot dea amenzi fara sa vada nici un efect, functionarii publici din Primaria Craiova s-au plâns sefilor directi ca ar cam fi vremea sa mareasca valoarea sanctiunilor pentru incalcarea masurilor de gospodarire a orasului. Si pentru a-i invata minte pe craiovenii certati cu legea, contraventiile s-au majorat cu 40%.


„Era nevoie de o astfel de interventie, pentru ca nu se vedea mare lucru, chiar daca noi ne faceam treaba si aplicam amenzi. Din experienta acumulata, am putut sa stabilim valoarea actualelor amenzi, care speram noi ca ii va speria pe craioveni. Vrem sa ii facem sa inteleaga insa ca scopul nostru nu este de a da sanctiuni, ci de a preveni incalcarea legii“, a declarat Dan Dobrescu, seful Serviciului Control Gospodarire Comunala. Potrivit noilor modificari, cea mai mare amenda pentru persoanele juridice ajunge la 25 de milioane de lei, spre deosebire de cea aplicata in trecut, care nu depasea 12 milioane de lei. Valoarea maxima a amenzii poate fi primita, de exemplu, pentru spalarea autovehiculelor pe domeniul public, neafisarea la loc vizibil a numarului unui imobil de catre proprietar sau chiar racordarea ilegala la reteaua de apa. La categoria persoane fizice, cuantumul maxim care poate fi aplicat a ajuns la 15 milioane de lei.


Administratorii asociatiilor de proprietari nu isi fac datoria


Cele mai mari probleme apar insa la capitolul salubrizarea zonelor din cadrul asociatiilor de proprietari, potrivit lui Dobrescu. Desi aici s-a intervenit de cele mai multe ori, amenzile continua sa curga. Numai saptamâna trecuta s-au aplicat 15 contraventii, in valoare de 200 de milioane de lei. Ultimele care au fost prinse pe picior gresit sunt Asociatiile nr. 1 si nr. 2 Calea Bucuresti.


„Administratorii sunt cei care nu isi fac datoria. Stiu doar sa incaseze intretinerea la sfârsitul lunii, in rest nu prea se implica. Dupa ce in toate asociatiile s-a facut curatenie, acum câteva zile am realizat un control la acestea sa vedem daca au pastrat perimetrul curat. Desi administratorii au semnat atunci procese-verbale, acum ne-au dovedit ca nu prea au avut grija si este aceeasi mizerie“, a continuat seful Serviciului Gospodarie Comunala.


Reprezentantii celor doua asociatii nu au putut fi contactati pentru a-si spune punctul de vedere. In schimb, majorarea amenzilor a fost privita cu ochi buni de administratorii asociatiilor care nu au avut pâna acum probleme cu primaria.


„Daca nu se invata minte, asa le trebuie. Noi nu am avut probleme de acest gen. Daca am vazut vreun locatar care arunca gunoaie pe spatiul verde, am mers si am discutat cu el, explicându-i ca asa ceva nu se face. Daca insa nu ii identificam pe cei care fac astfel de lucruri, ii chemam pe cei de la Salubritate“, a precizat Ilie Iliescu, administratorul Asociatiei nr. 2 Rovine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS