13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCersetorii si aurolacii, sub acelasi acoperis

Cersetorii si aurolacii, sub acelasi acoperis

Persoanele care locuiesc pe strazi se vor putea adaposti temporar intr-un centru social de urgenta, incepând din 2010. Pentru a pune in practica ideea, primaria trebuie sa obtina mai intâi fondurile necesare.


Primaria Craiova pofteste la banii acordati de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, pentru ajutarea oamenilor saraci. In acest sens, edilii ar vrea sa infiinteze, in oras, un Centru Social de Urgenta pentru persoanele fara adapost, accesând unul dintre programele ministerului. Cum totul este in stadiul de plan, autoritatile locale spera sa il concretizeze cel mai devreme in 2010. Pentru a fi sigure ca vor obtine efectul garantat, acestea doresc sa incheie un parteneriat mai intâi cu Arhiepiscopia Craiovei si Asociatia Vasiliada. Pentru functionarea centrului trebuie insa sa se implice si primaria, care ar trebui sa aloce anual trei miliarde de lei din bugetul local.


Persoanele care vor avea acces aici sunt familiile care stau in adaposturi improvizate, copiii strazii care traiesc prin canale si gari, dar si cei care parasesc institutiile de ocrotire la implinirea vârstei de 18 ani. Luând in serios problema excluziunii sociale, directiile de specialitate din cadrul primariei s-au pus serios pe treaba pentru a afla numarul de persoane care ar avea nevoie de viitorul centru. Astfel, in urma anchetelor sociale, in Craiova au fost identificate peste 300 de persoane. Din pacate, viitorul imobil al persoanelor fara adapost va avea o capacitate de doar 50 de locuri, valoarea lui ajungând la circa 7,3 miliarde de lei.


Pe lânga banii primiti de la minister, primaria trebuie sa asigure viitoarea locatie. Dupa mai multe consultari s-a ajuns la concluzia ca ideal ar fi ca acest centru sa isi desfasoare activitatea pe strada Râului la nr. 42. In aceeasi zona exista deja un imobil ale carui incaperi sunt folosite pe post de locuinte sociale.


Proiectul urmeaza sa fie elaborat si depus la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pâna pe 17 iulie 2006. Pentru a initia aceste demersuri, primaria trebuie sa obtina mai intâi acordul consiliului local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS