11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou dosar pentru Iustin Covei

Un nou dosar pentru Iustin Covei

Odrasla de judecator este cercetata pentru vatamare corporala, dupa ce l-ar fi bagat in spital pe un tânar din Craiova.


Un tânar de 18 ani din Craiova a depus plângere la politie impotriva lui Iustin Covei, sustinând ca a fost batut de acesta, zacând apoi doua saptamâni in spital, timp in care a fost nevoit sa suporte mai multe operatii. Noua victima a lui Covei este Costin Dascalu, de 18 ani, care nu era in relatii tocmai cordiale cu fiul judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova.


„Eram in conflict cu Iustin Covei deoarece ne-am certat odata in discoteca, iar in alta zi s-a luat de sora mea mai mare, in vârsta de 22 de ani“, sustine Dascalu.


Impacare cu bucluc


Povestea in urma careia Costin Dascalu a zacut doua saptamâni in spital dateaza din noaptea de 16 spre 17 iunie.


„Am fost la discoteca NRG cu un bun prieten, pe nume Andrei Obrocea, dupa care, pe la ora 4.00, ne-am dus la un fast-food sa ne luam ceva de mâncare. Iustin Covei se afla acolo cu un prieten al lui, pe nume Nisipasu, si cu altii pe care ii cunosteam din vedere. De acolo am plecat catre Calea Bucuresti cu tovarasul meu. Am mers circa 100 de metri, apoi m-a strigat Nisipasu. Mi-a spus de la departare sa ma intorc, sa ma impac cu Covei, ca nu e nici o problema. M-am intors, am mers câtiva metri, apoi m-am oprit si i-am asteptat, când i-am vazut ca vin spre mine. Mi-au zis sa nu plec, ca nu e nici un pericol. S-au apropiat si, când nu eram atent, Covei a scos din buzunar mâna dreapta, pe care avea o rozeta metalica, si m-a lovit o singura data in obrazul stâng“, isi aminteste Dascalu.


Grav ranit, tânarul a incercat sa scape cu fuga. „Mi-a dat sângele pe nas, imi amortise fata si nu mai vedeam nimic. Am pus mâna la fata si am rupt-o la fuga, de frica sa nu ma bata mai rau, deoarece nu puteam sa ripostez. El s-a suit in masina si s-a luat dupa mine, dar eu am fugit catre discoteca, unde vazusem ca este o masina de politie. Când m-au vazut plin de sânge, politistii s-au speriat si au chemat Salvarea. Intre timp m-au tinut pe o banca, de se facuse balta de sânge sub mine. Când a venit Salvarea, am fost luat pe targa, pentru ca nu mai puteam sa merg pe picioare din cauza sângelui pierdut“, a povestit Costin Dascalu.


25 de zile de ingrijiri medicale dintr-un pumn


Victima agresiunii a zacut pe patul de spital doua saptamâni, timp in care a fost supus mai multor interventii chirurgicale, inclusiv din cauza unor complicatii suferite. Conform biletului de iesire din spital, tânarul a suferit o fractura de sinus maxilar stâng, care s-a agravat si datorita unor complicatii. A iesit din spital la sfârsitul saptamânii trecute, iar marti a mers la Institutul de Medicina Legala (IML) Craiova, pentru a fi vazut de legisti. Conform certificatului medico-legal nr.1554/A2/04.07.2006, Costin Dascalu a suferit leziuni traumatice care necesita circa 25 de zile de ingrijiri medicale.


„Am depus plângere la politie si i-am cerut si daune de 500 de milioane de lei pentru ce mi-a facut. Sper sa se faca dreptate. Imi pare rau ca prietenul meu, care era atunci cu mine si pe care il credeam ca un frate, a spus ca el nu a vazut nimic, dar eu stiu ca a vazut totul, insa nu mai recunoaste de frica“, a mentionat Dascalu. Cazul se afla acum in atentia politistilor de la Sectia 3 Politie Craiova. „A fost inregistrata la noi o astfel de plângere, s-a constituit un dosar si facem cercetari cu privire la savârsirea infractiunii de vatamare corporala“, a precizat subcomisarul Nicusor Cojocaru, adjunctul sefului Sectiei 3 Politie Craiova.


NUP in dosarul injunghiatei in fund


Ultimul dosar al lui Iustin Covei dateaza de la inceputul acestui an, când a fost cercetat pentru ca ar fi injunghiat o fata in fund, in timp ce se afla la un chef. Dosarul s-a solutionat cu neinceperea urmaririi penale (NUP) impotriva lui Covei, intrucât atât invinuitul, cât si victima, precum si ceilalti participanti la chef au sustinut ca a fost vorba de un accident si ca fata s-a asezat din greseala pe un cutit aflat pe un fotoliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII