3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Razie printre masini

Politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj au iesit ieri pe strazile din Craiova pentru a sanctiona soferii care depasesc viteza legala si pietonii care traverseaza pe unde pot.


Concluzia actiunii intreprinse de oamenii legii este una singura – soferii si pietonii craioveni sunt destul de indisciplinati pe strazi, motiv pentru care numarul accidentelor rutiere este in crestere.


La actiunea pusa la cale de politisti intre orele 12.00 si 15.00 au participat sase echipaje radar, amplasate in Podari, strada Râului, Calea Bucuresti, bulevardul Decebal, Calea Severinului si bulevardul Dacia, si zece echipaje care au monitorizat traversarile neregulamentare pe mai multe strazi din municipiu. Oamenii legii au impartit avertismente si amenzi in stânga si in dreapta, insa au fost surprinsi de nonsalanta cu care craiovenii incalca legea.


Dialog intre politist si pieton


Pe Calea Bucuresti, in zona Florariei, dupa ce masina politiei a tras pe dreapta si agentii au coborât in strada, te asteptai ca nimeni sa nu se aventureze prin alte locuri decât trecerea de pietoni, insa nu s-a intâmplat asa. Chiar sub ochii politistilor, pietonii scurtau cât puteau din drum si traversau printre masini, iar când erau opriti aveau aceeasi scuza – graba. Unii au gasit scuze mai elaborate, dar care nu i-au salvat de avertismente sau amenzi.


Agent: „Doamna, stiti ca ati traversat neregulamentar?“.


Pieton: „Nu cred, pe acolo traversez de 20 de ani“.


A: „Inseamna ca de 20 de ani incalcati legea, doamna, pentru ca acolo nu a fost niciodata trecere de pietoni“.


P: „Cum sa nu fie, domnule, când si lumea spune ca a fost si este si o traversare pe spatiul verde?“.


A: „Traversarea pe spatiul verde nu este pentru pietoni, ci pentru a permite accesul celor care ingrijesc vegetatia, si apoi nu exista nici un indicator sau marcaj pietonal pe unde ati traversat“.


P: „Si asta ce inseamna, ca iau amenda?“.


A: „Astazi o sa fim mai indulgenti si o sa va dam un avertisment pentru traversare neregulamentara, insa trebuie sa stiti ca va puneti viata in pericol când traversati prin locuri nepermise“.


Asa suna o discutie intre politist si pietonul care cauta scuze pentru a scapa de amenda. Oamenii legii spun ca pietonii traverseaza pe unde apuca fie din graba, fie datorita comoditatii. „Se intâmpla sa traverseze chiar pe lânga noi, iar când ii vedem o rup la fuga si isi pun si mai mult in pericol viata. In general, nu vor sa mai mearga putin pentru a traversa regulamentar, pe marcajul pietonal“, a declarat agent Gimi Vozaru din cadrul Serviciului Politiei Rutiere.


Sanctiuni


Razia politistilor de ieri s-a soldat cu 100 de sanctiuni pentru soferii craioveni, din 319 masini verificate. 55 de sanctiuni, in valoare totala de 30 de milioane de lei, au fost aplicate pentru depasirea vitezei regulamentare. In cazul pietonilor s-au impartit 152 de amenzi si 31 de avertismente, in valoare de aproape 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS