14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHelioterapia - sanatate la indemâna oricui

Helioterapia – sanatate la indemâna oricui

Vara si soarele arzator nu au numai efecte nocive. Helioterapia este terapia naturista care se bazeaza pe influenta binefacatoare a razelor solare. Potrivit site-ului terapii-naturiste.com, aceasta este la indemâna oricui. Este recomandata copiilor incepând de la vârsta de un an si jumatate, dar, in cazul lor, expunerile la soare trebuie sa fie mai reduse decât la adulti.


Helioterapia este indicata pentru bolnavii de arteroscleroza, artroze, spondilita anchilozanta, pareze, paralizii, rahitism, anemii, osteoporoza, astm bronsic si bronsite cronice. Terapia este de un real folos si persoanelor care sufera de surmenaj, obezitate sau au unele boli de piele (eczeme, psoriazis). Acest tratament naturist este indicat si persoanelor sanatoase, pentru fortificarea si revigorarea organismului.


Precautii si contraindicatii pentru helioterapie


Soarele puternic este unul dintre factorii care grabesc imbatrânirea pielii. In plus, persoanele care sufera de boli febrile, tuberculoza pulmonara, hipertensiune arteriala in stadii avansate, hipertiroidie, cancer nu trebuie sa se expuna la soare fara sa consulte in prealabil medicul.


In timpul bailor de soare, corpul este expus la trei feluri de radiatii: calorice, luminoase si ultraviolete. Radiatiile calorice influenteaza pozitiv organismul, caruia ii asigura energia necesara dezvoltarii proceselor vitale. Radiatiile luminoase contribuie la stimularea sistemului nervos central, lipsa luminii având grave urmari asupra comportamentului si psihicului uman. Lumina solara conditioneaza bioritmul, lipsa ei influentând negativ dezvoltarea intelectului. Razele ultraviolete sunt cele mai benefice pentru sanatate. Ele contribuie la cresterea numarului de globule rosii si a hemoglobinei la persoanele anemice, la asimilarea calciului si a fosforului. Cu alte cuvinte, au un rol important in cresterea copiilor. Razele ultraviolete stimuleaza glanda tiroida, metabolismul, circulatia sângelui, respiratia, digestia si calesc organismul.


Helioterapia se practica oriunde este soare, cele mai intense radiatii fiind la mare si la munte, datorita fenomenului de reflexie a luminii la suprafata nisipului si a stâncilor. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitati si de contraindicatiile care vin o data cu baile de soare, referitoare la timpul si orele indicate pentru expunere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS