12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Bacul impune tinute

Liceeni craioveni merg la scoala numai in tinute decente si isi trateaza profesorii cu foarte mare respect. Nu este o utopie, ci o stare de fapt, numai ca se aplica doar elevilor din clasa a XII-a si doar pe timpul probelor orale de la bacalaureat…


Pregatirea pentru bacalaureat nu inseamna doar invatat, un loc aparte ocupându-l si alegerea tinutei pe care absolventii au purtat-o la probele orale. Daca, in timpul scolii, tinutele lasau mai mult sa se vada decât sa se ghiceasca din trupurile elevelor, iar baietii isi permiteau chiar sa se afiseze in sort, tricouri cu inscriptii indraznete si frizuri nonconformiste, in prima saptamâna a examenului de bacalaureat lucrurile se mai schimba. Baietii se imbraca la costum, unii suportând chiar si cravata, ca doar e pentru o cauza nobila. Fetele renunta si ele la bluzitele transparente, pantalonii cu talie joasa si fustele scurte pentru a se imbraca in haine care sa se incadreze in limitele bunului gust. In ciuda caldurii insuportabile, absolventii de liceu au incercat sa se prezinte la probele orale de la bacalaureat in tinute cât mai decente.


„Pentru o ocazie ca aceasta nu se poate ca elevii sa vina la examinare imbracati in tinute de club. Este un moment in viata lor pe care trebuie sa-l trateze cu seriozitate. De altfel, tinerele fete ar trebui sa se imbrace mult mai decent si pe strada. Nici in timpul scolii nu prea se poarta tinute decente si asta lasa de dorit in toate liceele cu renume din tara, nu numai din Craiova“, a spus Castelia, eleva a Colegiului National „Elena Cuza“, care a obtinut nota zece la ambele probe orale.


Fara machiaje stridente


Cele care nu au suportat caldura au gasit o metoda de compromis: au venit cu hainele in plasa si s-au schimbat inainte de a da ochii cu comisia de examinare. A fost si cazul Minodorei Tunica. Imediat ce si-a luat nota, a si dat fuga la baie pentru a se schimba intr-o tinuta vaporoasa.


„Din respect pentru profesori am intrat la examen imbracata decent, in camasa alba si in pantaloni, dar dupa aceea m-am schimbat, pentru ca este foarte cald afara. Bacalaureatul este cel mai important examen, decisiv pentru vitorul nostru, si trebuie tratat cu maxima seriozitate“, a spus absolventa, care intentioneaza sa dea la Academia de Studii Economice.


Nici cu machiajul nu s-a exagerat, elevele fiind si la acest capitol de nota zece. Au avut un machiaj natural, care sa nu sara in ochii comisiei si care sa puna in valoare naturaletea fetelor. Unele dintre ele nu au mizat decât pe frumusetea daruita de natura si nu au recurs la acest truc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS