9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSomerii refac zonele inundate

Somerii refac zonele inundate

Cheltuielile cu forta de munca, folosita pentru derularea unor programe pentru dezvoltarea comunitatilor locale, pot fi finantate de la bugetul de stat. Aceste subventii se acorda pentru fiecare persoana incadrata din rândul somerilor, cu contract individual de munca, pe perioada determinata de cel mult 12 luni. Ajutorul de stat se acorda, la solicitarea autoritatilor publice locale, angajatorilor carora li s-au atribuit contracte pe o perioada de cel mult 12 luni. „Daca, de exemplu, Primaria Craiova are contract cu o firma sa faca racordari la apa, iar firma respectiva solicita oameni de la noi, atunci aceasta primeste aceasta subventie. Pâna acum au fost create 344 de astfel de locuri de munca“, a declarat Daniela Neagoe, director adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj.


Subventiile se acorda in baza Legii nr. 76/2002, art. 78, in fiecare an, iar banii provin atât din bugetul asigurarilor pentru somaj, cât si din alte surse. In perioada 1 aprilie-31 octombrie, cuantumul lunar al subventiei este de 70% din salariul de baza minim brut pe tara. Incepând din 1 noiembrie si pâna la 31 martie, acesta este echivalentul unui salariu de baza minim brut pe tara, la care se adauga contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori aferente acestuia.


Potrivit unui comunicat de presa al AJOFM, in functie de prioritatile locale, si de partenerii identificati, se vor dezvolta proiecte de refacere a locuintelor, a infrastructurii sau de introducere a utilitatilor si se vor avea in vedere cu prioritate zonele afectate de inundatii.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS