6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeminar pentru casnice, boicotat de primarie

Seminar pentru casnice, boicotat de primarie

Reprezentantii Organizatiei pentru Tineret New Phoenix din Valea Jiului vor protesta pe holurile Casei de Cultura din Petrila, dupa ce au aflat ca trebuie sa plateasca bani pentru a tine un seminar destinat femeilor casnice.
Invitatiile au fost trimise si sunt asteptati sa participe câteva zeci de persoane, consilieri si oameni politici, insa planurile au fost date peste cap când organizatorii au aflat sumele ce trebuie achitate, desi este vorba despre o organizatie nonguvernamentala.
„Suntem stupefiati de decizia celor de la primarie si vom organiza manifestarea pe hol, iar in paralel vom protesta, pentru ca nu putem sa ignoram oamenii care se vor aduna special pentru acest eveniment“, a spus Gabriela Oprea, presedinta Organizatiei New Phoenix din Valea Jiului.
Seminarul are ca obiectiv promovarea muncii la domiciliu, ca pe un mijloc de obtinere a banilor, intr-o zona si asa saraca, cu multe casnice si cu oameni care realizeaza manufacturi ce ar putea fi vândute la export.
La seminar, primul dintr-o serie ce vor avea loc in toate orasele Vaii Jiului, timp de o luna, au fost invitate femei casnice care creeaza adevarate opere de arta, macrameuri ori goblenuri, dar si localnici din satele de la poalele muntelui care realizeaza tesaturi inedite.
Planurile de promovare a acestui tip de munca au fost dejucate de o hotarâre a Consiliului Local Petrila, prin care sala se poate inchiria contra sumei de un milion de lei vechi, pentru fiecare ora.
„Noi suntem o organizatie saraca, fara fonduri si posibilitati de a le procura, iar faptul ca ONG-urile nu sunt scutite de taxe, la fel ca si scolile, ni se pare aberanta si vom protesta public“, a mai spus Gabriela Oprea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS