10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitropolia Olteniei, alaturi de sinistratii din Gorj

Mitropolia Olteniei, alaturi de sinistratii din Gorj

Inalt Prea Sfintia Sa Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei, a vizitat ieri persoanele sinistrate din satul Seciuri, comuna Rosia de Amaradia, judetul Gorj.


Aceasta vizita a avut drept scop analizarea modului in care Arhiepiscopia Craiovei, prin Protoieriile din Târgu Jiu, Târgu Carbunesti si Asociatia „Vasiliada“, filiala Târgu Jiu, s-a implicat in ajutorarea persoanelor evacuate din aceasta localitate.


„Pâna in prezent, Protoieriile din Târgu Carbunesti si Târgu Jiu, prin parohiile din teritoriu, au strâns aproximativ 80 de milioane, din care mare parte s-au concretizat in produse igienico-sanitare, alimente neperisabile, produse de uz casnic, medicamente etc.


Ajutoarele au fost acordate prin grija preotilor parohi din zona dupa efectuarea unor evaluari la fata locului impreuna cu asistentii sociali ai Asociatiei Vasiliada din Târgu Jiu, prin care s-a urmarit identificarea nevoilor specifice si de prima necesitate in scopul satisfacerii lor in cel mai scurt timp posibil“, a mentionat Gheorghe Cioiu, purtator de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.


In aceasta perioada, Arhiepiscopia Craiovei strânge fonduri pentru a se implica si in construirea de case pentru aceste persoane.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS