16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizatii si pensionarii pot deveni angajati CFR

Disponibilizatii si pensionarii pot deveni angajati CFR

Fostii angajati din cadrul Cailor Ferate Române, pensionari sau disponibilizati, precum si cei care au lucrat in transportul feroviar din cadrul exploatarilor miniere din Valea Jiului isi pot relua contractele cu CFR, dupa ce s-a decis infiintarea unor servicii bazate pe contracte de comision. Practic, pentru a veni in sprijinul calatorilor, dar si pentru a stopa pierderile, sucursala CFR Calatori a convenit sa angajeze personal care sa vânda bilete in statiile intermediare garilor. „In schimbul unui comision, fostii nostri angajati, fie ca sunt pensionari sau ca s-au disponibilizat, dar si cei care au lucrat la mina in sectorul transport vor putea sa vânda bilete calatorilor. Putem astfel stopa si noi pierderile ce ajung la peste 100 de milioane de lei vechi, pe care le avem cu blatistii, lunar“, a sustinut Ioan Dobrica, seful Statiei CFR Calatori din Petrosani.


Pe portiunea ce tine de Statia CFR Petrosani, pot fi incheiate contracte in statiile: Vâscoza Lupeni, Coroesti, Plopi, Covragiu, Ciopeia, Ohaba de Sub Piatra, Ponor, Livadia, Baru Mare, Pestera Bolii si Petrosani Triaj.


Conform contractelor de comision, cei care vor presta astfel de servicii vor obtine si comision, in functie de vânzari, astfel: pentru incasari de pâna la 300 RON, comisionul poate fi de 30 la suta din valoarea vânzarilor, de la 301 la 600 RON, comisionul este de 90 RON, plus 25 % din ce depaseste 301 RON, pentru vânzari de bilete in suma de la 601 la 1.200 RON, comisionul este de 165 RON, plus 20 la suta din ce depaseste 600 RON, pentru vânzari de la 1.201 la 1.800 RON, comisionul este de 285 RON, plus 15 % din vânzari, iar pentru sume mai mari de 1.800 RON, comisionul este de 375 RON, plus 9 % din procentul vânzarilor care depasesc 1.800 RON.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS