6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul de zi din Petrosani va fi reorganizat

Centrul de zi din Petrosani va fi reorganizat

Activitatea Adapostului de zi din Petrosani va fi suspendata pâna in toamna, pe motiv ca Directia Judeteana pentru Protectia Copilului vrea sa o eficientizeze, in raport cu cerintele. In tot acest timp, copiii care veneau zilnic la centru vor fi redistribuiti, la fel si personalul, iar reprezentantii DJPC spun ca pe perioada cât va fi suspendata activitatea la centru, lucratorii sociali vor fi nevoiti sa intocmeasca o baza de date reale, in colaborare cu psihologii, primaria, conducerile scolilor si cu parintii copiilor care sunt identificati pe strazi. „La adapostul de zi urmarim reorganizarea serviciilor, dupa ce am constatat ca acolo nu vin copiii in permanenta, iar cei care vin sunt diferiti de la o zi la alta. Asa se face ca pe perioada cât activitatea va fi suspendata, vom identifica exact care sunt cerintele“, a sustinut Ionela Lazar, director adjunct DJPC Hunedoara.


La adapostul de zi din municipiul Petrosani, situat lânga Spitalul de Urgenta, veneau zilnic copii ce provin din familii dezorganizate, iar acolo beneficiau de masa si locuri de joaca. Reprezentantii DJPC spun ca putini erau interesati de activitatile ce se desfasurau la centrul de zi si, in mare parte, cei care veneau acolo, dupa ce luau masa, ieseau din nou in strada. Asa se explica si numarul mai mic de beneficiari pe perioada verii, când s-a luat decizia suspendarii activitatii. Totusi, copiii care veneau acolo periodic vor fi primiti in continuare in apartamentele de tip familial sau la centrele de acompaniere a copilului seropozitiv, aflate la Petrosani si Lupeni. Noua forma in care va fi reorganizata activitatea va include servicii specifice centrului de zi, in paralel cu activitatile unui adapost de zi, si va fi destinat aceleiasi categorii de beneficiari, respectiv copiilor ce provin din familii fara posibilitati materiale.


Adapostul de zi din municipiul Petrosani a fost dat in folosinta in urma cu trei ani si a fost creat cu fonduri PHARE. Aproximativ 90.643 de dolari au fost cheltuiti in anul 2003 pentru constructia si dotarea adapostului, care a fost conceput ca un refugiu al copiilor aflati in dificultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS