21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Flori pentru eroi

Ca in fiecare an, in ziua Inaltarii Domnului se sarbatoreste Ziua Eroilor. Cu aceasta ocazie, autoritatile civile si militare doljene au cinstit memoria eroilor neamului, cât si a militarilor straini cazuti in România in luptele din cele doua razboaie mondiale.


Ieri, un amplu ceremonial militar si religios a avut loc la Monumentul Eroilor Neamului din cimitirul craiovean Sineasca. La acesta au luat parte autoritatile locale si judetene, parlamentari, politisti, jandarmi, veterani de razboi si urmasi ai celor care si-au dat viata pentru tara.


Dupa onorul prezentat de trupele armatei si jandarmeriei, a urmat o slujba religioasa oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei. Au luat apoi cuvântul primarul Craiovei, Antonie Solomon, subprefectul de Dolj Ionel Ciobotea, maiorul in retragere Gheorghe Georgescu, ca reprezentant al veteranilor de razboi, si colonelul Dan Predatu, loctiitor al comandantului Garnizoanei Craiova. Reprezentantii autoritatilor au depus coroane de flori la monumentul dedicat eroilor. Armata n-a uitat sa depuna o coroana de flori si la monumentul inchinat aviatorilor care si-au pierdut viata in urma celei mai grave catastrofe din istoria aviatiei militare românesti, produsa pe 9 iulie 1997 pe Aeroportul Militar Craiova, când explozia unui avion pe care se testa o munitie noua a luat viata a 16 oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS